ШЛ: Аякс и АЕК с аванс, Йънг Бойс и Динамо с реми

OFF News 23 август 2018 в 00:24 2177 0

Аякс (Амстердам) и АЕК (Атина) взеха преднина в първите плейофи за влизане в групите на Шампионската лига, а Йънг Бойс (Берн) и Динамо (Загреб) завършиха наравно.

В Холандия отборът на Аякс се разправи с гостуващия Динамо (Киев) с 3:1. Домакините поведоха с ранен гол на Ван де Беек дошъл след слаба изява на вратаря Денис Бойко, но украинците изравниха с попадение на полския защитник Томаш Кенджора. До края на полувремето Аякс дръпна с нови гола дело на Хаким Зиеш и новото попълнение Душан Тадич. През второто полувреме домакините можеха да вкарат още голове, но вместо вратата, на няколко пъти уцелиха гредите.

АЕК спечели гостуването си на унгарския МОЛ Види с 2:1. Полузащитникът на домакините Хущи си изкара директен червен картон в 22-ата минута - след фаул срещу него, той тръгна да си връща и остави своите с човек по-малко. Гърците се възползваха от това и поведоха с 2:0 с попадения на Клонарисдис (34) и Бакасетас (49). Четири минути след гола си Бакасетас повтори сценката с Хущи от първото полувреме и също бе изгонен с директен червен картон. Това даде импулс в играта на унгарците, които върнаха един гол, отбелязан от опитния сръбски нападател Данко Лазович (67). До края на мача те така и не успяха да изравнят. Именно тимът на Види отстрани българския шампион Лудогорец в миналия кръг на квалификациите.

С тези победи Аякс почти се класира за групите на лигата, а с единия крак там вече е и АЕК.

Последната среща от днешните плейофи се игра в швейцарската столица Берн. Местният Йънг Бойс поведе на Динамо (Загреб) с гол на защитника Кевин Мбабу във 2-ата минута на срещата, а след това игра много силно и имаше няколко възможности да вкара още, но вратарят на гостите спаси три опасни удара. Малко преди края на полувремето хърватският плеймейкър Мислав Оршич изравни след чудесна комбинация в половината на Динамо, която го изведе сам срещу швейцарския вратар още на центъра. През втората част и двата отбора създадоха опасни положения за гол, но резултатът не се промени и Динамо е с леко предимство за реванша на „Максимир”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови