Шеметна вечер в Шампионската лига, паднаха 25 гола

OFFNews 21 септември 2023 в 08:59 800 0

Шампионска лига

Снимка Getty Images

Баварците отчаяха Манчестър Юнайтед

Първенецът на Германия Байерн Мюнхен отбеляза два гола в рамките на четири минути през първото полувреме по пътя си към победата над Манчестър Юнайтед с 4:3 на старта в група "А" на Шампионската лига по футбол.

Домакините държаха мача под контрол през цялото време, въпреки грешките в защита на моменти, а три от попаденията паднаха в последните няколко минути.

Лерой Сане и Серж Гнабри се разписаха в 28-ата и 32-ата минута, за да дадат преднина от 2:0 на "баварците" срещу английския тим, който загуби последните си три мача и има проблеми заради много контузени играчи. "Червените дяволи" върнаха едно попадение в 49-ата минута чрез Расмус Хойлунд.

Точно реализирана дузпа на Хари Кейн, отсъдена за игра с ръка на Кристиан Ериксен, възвърна преднината на Байерн от две попадения четири минути по-късно, преди мачът да завърши с поредица от късни голове. Каземиро беше точен отблизо в 88-ата минута, но резервата на Байерн Матис Тел вкара още веднъж.

След това отново Каземиро се разписа за Юнайтед за крайното 4:3 в петата минута на добавеното време.

Английският тим, който загуби с 1:3 от Брайтън и Арсенал в предишните си два мача, допуска три или повече гола в три последователни мача за първи път от декември 1978 година.

Срещата започна добре за гостите, след като Ериксен се озова на отлична позиция в четвъртата минута, но неговият удар беше блокиран от вратаря на Байерн Свен Улрайх.

Стражът на Юнайтед Андре Онана направи грешка в 28-ата минута, позволявайки на Сане да открие резултата. Камерунският страж не улови топката, която мина под ръцете му и да влезе в мрежата.

Без своя треньор Томас Тухел, който изтърпява наказание за един мач от миналия сезон, домакините успяха да удвоят, след като Джамал Мусиала, който изведе Гнабри и за него беше лесно да направи 2:0.

Гол на Расмус Хойлунд четири минути след подновяването на играта даде известна надежда на Юнайтед, но Байерн бързо я попари в 53-ата след точна дузпа, изпълнена от Хари Кейн.

В драматичен финал Каземиро първо от близка дистанция беше точен в 8-ата минута и след това вкара третия гол за тима в добавеното време, секунди след като резервата на Байерн Тел прати топката в мрежата.

Домакините, непобедени в последните си 28 домакински мача от груповата фаза на Шампионската лига, също удариха греди чрез Сане и Томас Мюлер през второто полувреме.

В другия мач от групата Галатасарай и ФК Копенхаген завършиха 2:2.

Арсенал се завърна в турнира след шестгодишно прекъсване с убедителен успех. Английският тим спечели срещу гостуващия ПСВ Айндховен с 4:0 в група B. През първото полувреме голове за домакините отбелязаха Букайо Сака, Леандро Тросард и Габриел Жезус, а Мартин Йодегор оформи крайния резултат 20 минути преди края.

Севиля и Ланс направиха 1:1 в другата среща от групата. Попаденията отбелязаха Лукас Окампос в 9-ата минута за домакините и Анжело Фулжини в 24-та за гостите.

В следващия кръг Арсенал ще гостува на френския вицешампион Ланс, докато ПСВ Айндховен ще играе първото си домакинство срещу шампиона в Лига Европа от миналия сезон - Севиля.

Финалистът от миналия сезон Интер завърши наравно 1:1 срещу Реал Сосиедад (Испания) в група Д. Брайс Мендес изведе испанските домакини напред в резултата още в 4-ата минута, а Лаутаро Мартинес изравни в 87-ата. Гол на Маркъс Тюрам в 79-ата минута беше отменен заради засада след намеса на системата за видеоарбитраж ВАР, която се намеси и в 65-ата, за да отмени решението на главния съдия да покаже червен картон на Николо Барела от Интер.

РБ Залцбург излезе начело в групата след победа с 2:0 срещу тима на Бенфика. Португалците останаха с човек по-малко още в 13-ата минута след червен картон на Антонио Силва, а Роко Шимич превърна отсъдената дузпа в гол. Преди това гостите получиха още един наказателен удар, пропуснат от Карим Конате. Австрийският тим реши всичко в 51-ата минута с точен изстрел на Оскар Глох.

Италианският шампион Наполи постигна успех с 2:1 като гост на португалския Брага с автогол на Сику Ниакате в 88-ата минута и оглави група C пред Реал Мадрид, който снощи спечели с 1:0 срещу Унион Берлин (Германия).

в 25-ата минута Виктор Осимен уцели напречната греда, в 34-тата съдията даде дузпа за нарушение срещу нигерийския нападател, но след намеса на системата ВАР промени решението си. Джовани Ди Лоренцо откри резултата в добавеното време на първата част, а Брума изравни шест минути преди края. Четири минути по-късно Пьотър Жиелински центрира в малкото наказателно поле, където Сику Ниакате в опита си да изчисти топката я изпрати в собствената си врата, за да донесе успеха на Наполи.

Първи срещи от груповата фаза на Шампионската лига по футбол:

група A
Галатасарай (Турция) – Копенхаген (Дания) – 2:2
Байерн Мюнхен (Германия) – Манчестър Юнайтед (Англия) – 4:3

група B
Севиля (Испания) – Ланс (Франция) – - 1:1
Арсенал (Англия) – ПСВ Айндховен (Нидерландия) - 4:0

група C
Реал Мадрид (Испания) – Унион Берлин (Германия) – 1:0
Брага (Португалия) – Наполи (Италия) - 0:1

група D
Бенфика (Португалия) - РБ Залцбург (Австрия) - 0:2
Реал Сосиедад (Испания) – Интер (Италия) - 1:1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!