Съседски сблъсък между Румъния и Украйна открива днешната програма на Евро 2024

Донислав Донев 17 юни 2024 в 09:03 1458 0

Тренировка на националния отбор на Украйна

Снимка Facebook: Українська Асоціація Футболу

Отборът на Украйна с последна тренировка на "Алианц Арена" преди мача с Румъния

Румъния и Украйна се изправят един срещу друг в двубой от Група "Е" на европейското първенство. Срещата на "Алианц Арена" в Мюнхен започва в 16:00 часа.

Украинците са фаворити да завършат на второ място след Белгия в групата. Тимът допусна три гола от Полша в скорошен приятелски мач. Все пак футболистите на селекционера Сергей Ребров направиха равенства с Германия и Италия в двубоите си през последните седем месеца и щетрябва да бъдат в най-добрата си форма, за да спечелят днес.

Украйна се класира за Евро 2024 чрез бараж. В Зеница отборът на Босна и Херцеговина бе обърнат с попадения на Яремчук и Довбик в последните минути. Последва още един бараж, в който отново бе нужен обрат и срещу Исландия, като той отново бе оформен с късен гол за 2:1.

Румъния оглави своята квалификационна група пред Швейцария и Израел с шест победи и четири равенства. Северната ни съседка започва Евро на гърба на само една загуба от последните си 15 мача.

Формата на тима през тази година обаче е притеснителна. Победа липсва във вече четири мача, а двете контроли с България и Лихтенщайн приключиха при нулеви равенства, макар и в ролята на абсолютен фаворит на собствен терен.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов