Англия изстрада минимална победа над костеливия орех Сърбия

Донислав Донев 16 юни 2024 в 23:59 2307 0

Англия

Снимка Facebook: England football team

Джуд Белингам празнува единственото попадение в срещата, което бе негово дело

Англия победи Сърбия с минималното 1:0 в двубой от Група "С" на европейското първенство по футбол, игран на стадио “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен.

В герой за "трите лъва" се превърна Джуд Белингам, който отбеляза единственото попадение в срещата в 13-ата минута. Западната ни съседка има за какво да съжалява, тъй като почти през целия мач британците демонстрираха колеблива игра, въпреки продължителното владеене на топката. Все пак към края на срещата Хари Кейн нацели гредата и пропусна да увеличи аванса на тима си.

Така Англия оглави групата си с актив от три точки. Следват Дания и Словения с по една, след като по-рано днес завършиха наравно 1:1. Към момента последни са сърбите с 0.

Британците започнаха много уверено срещата и в първите минути контролираха случващото се на терена, владеейки топката през по-голямата част от първите 10 минути. При първата ситуация, която създадоха, футболистите на селекционера Гарет Саутгейт поведоха в резултата. Кайл Уолкър добре изведе Букайо Сака отдясно, след което асът на Арсенал центрира. Получи се лек рикошет, но това не попречи на Джуд Белингам, който се придвижи много добре и засече с глава, пращайки топката във вратата.

В 20-ата минута Трент Александър-Арнолд сгреши пред собственото си наказателно поле. От това се възползва Александър Митрович, който стреля от пеналтерията, но кълбото не намери очертанията на вратата. Арнолд пресече подаване на Влахович в половината на Англия, след което "трите лъва" организираха страхотна контраатака. Сака веднага видя Уолкър, който напредна на скорост отдясно и влезе в наказателното поле, но ударът му по земя премина встрани от гредата.

В добавеното време на първата част сърбите стигнаха до възможност и центрираха топката в наказателното поле на Англия, където Джон Стоунс действа доста неумело, но в крайна сметка западната ни съседка стигна само до ъглов удар.

Англия беше по-активният отбор на старта на второто полувреме. В 56-ата минута Трент Александър-Арнолд стреля от средна дистанция, но Педраг Райкович съумя да се намеси атрактивно.

Сърбите имаха и претенции за дузпа в 59-ата минута след сблъсък между Александър Митрович и Киърън Трипиър в наказателното поле на Англия, но Даниеле Орсато направи знак, че играта трябва да продължи.

В 77-ата минута англичаните нацелиха гредата. Джарод Боуен се възползва от слабото позициониране на Младенович и центрира към далечния страничен стълб за Кейн. Капитанът на Англия моментално насочи с глава, но Райкович блесна с фамозна изява, а после на помощ му се притича и

В 82-рата минута Душан Влахович постави на изпитание Пикфорд. Английската отбрана трудно го допускаше до наказателното си поле и поради този факт, юношата на Партизан реши да шутира извън него. Вратарят на "Трите лъва" внимаваше и изби в корнер.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов