Роси обясни защо Роналдо, Игуаин и Дибала не са в Левски

OFFNews 06 февруари 2018 в 14:40 5325 0

Снимка levski.bg

Треньорът на Левски Делио Роси заяви, че е искал да привлече Кристиано Роналдо, Гонсало Игуаин и Пауло Дибала, но те не са пожелали да станат част от тима от Подуяне.

Специалистът говори и за всичко най-интересно около клуба, както и за зимната подготовка, в която "сините" играха срещу скромни съперници и не направиха нещо впечатляващо, но италианецът е търсел и очаквал точно това.

"Ние работим с целта Левски да се харесва на феновете. Преди началото на подготовката трябва да бъде ясно каква точно е целта й. Това е единственият период, в който аз можех да работя за физическата подготовка на футболистите и тяхната кондиция.

Поради тази причина мачовете ни не бяха контроли, а просто едни тренировки. Сега трябва да допълним тази работа с бързина и отборна игра. Моята задача е и да доведа новите играчи до кондицията на останалите. Избрахме тези футболисти, защото те ще могат да се интегрират в отбора и да го подобрят.

Ние ги бяхме избрали и трябваше да изчакаме известно време, за да вземем точно тях. На мен ми се искаше да бъде по-рано, но това не беше възможно поради различни причини. Нека не забравяме, че това е зимният трансферен прозорец, така че изборът на футболисти не е толкова голям, както е в началото на сезона.

Целите трябва да бъдат постигани, а не само да се казват. На думи всички сме много силни. Поисках да ми вземат Кристиано Роналдо, но той не пожела да дойде. Поисках и Игуаин, а и Дибала, но те също не пожелаха да дойдат. Взехме футболисти, които смятам, че имат качествата да играят при нас.

Пожелавам си да бъдем конкуренти и да се борим, а не само да участваме. Но се връщаме пак на въпроса, че нещата трябва да се правят, а не само да се кажат. Проведохме адекватна подготовка. Що се отнася до оценката за контролите, първо трябва да си поставим въпроса какво искаме от тях. На мен ми се е случвало да губя такива мачове от много, много слаби отбори.

Виждал съм обаче и отбори, които се представят много добре в подготовката, но изпадат. На нас нищо не ни костваше да играем със силни отбори, но такъв мач трябва да се играе при равни условия. Ако те са в добра кондиция, ние също трябва да сме в такава. Ако обаче правиш тежка тренировка сутринта, а следобед играеш срещу силен отбор, условията не са равни. Направихме просто няколко теста.

Впечатлен съм от момчетата в наборите 2000 и 2001, които бяха на лагер с нас. Те ме впечатлиха както с физика, така и с мисловна дейност. Ще трябва още малко време, за да бъдат готови за първия отбор на Левски, но някои от тях имат този потенциал. Те могат да бъдат бъдещето на Левски", каза Роси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!