Респектиращите Белгия и Словакия стартират на европейското с мач помежду си

Донислав Донев 17 юни 2024 в 09:44 1317 0

Белгийски национален отбор

Снимка Facebook: Belgian Red Devils

Тренировка на белгийския национален отбор

Белгия и Словакия се изправят един срещу друг в двубой от Група "Е" на европейското първенство. Срещата на стадион "Дойче Банк Парк" във Франкфурт започва в 19:00 часа.

"Червените дяволи" разочароваха на последното световно първенство, тъй като отпаднаха още в груповата фаза, но откакто Роберто Мартинес беше заменен от Доменико Тодеско, тимът играе доста силно.

Белгийците са непобедени през последните 12 месеца, като направиха четири равенства и спечелиха десет от мачовете си под ръководството на Тодеско. Те преминаха през квалификациите, като завършиха доста пред третия Швеция, след като натрупаха обща голова разлика от 22:4 в своите осем мача.

За Словакия предстои трето поредно участие на Европейско първенство след дебютното такова през 2016 година, когато тимът достигна до осминафиналите. Тимът се представи достойно в квалификациите, където спечелиха в седем от осем мача.

В останалите две срещи отстъпиха пред Португалия, макар и след много силен футбол. Такъв видяхме и в навечерието на започналата вече надпревара, като тимът победи с по 4:0 Сан Марино и Уелс.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов