Реал Мадрид - Ювентус е финалът в ШЛ

OFFNews 11 май 2017 в 00:31 5417 0

Реал Мадрид - Ювентус е финалът в тазгодишното издание на Шампионската лига в повторение на сблъсъка за трофея от 1998 година.

Това стана факт, след като "белия балет" отстрани Атлетико във втория полуфинал. Действащите шампиони на Европа загубиха с 1:2 на "Висенте Калдерон" в реванша, но победата с 3:0 с хеттрик на Кристиано Роналдо в първата среща се оказа повече от достатъчна за краен успех.

Двубоят се изигра при фантастична атмосфера на "Калдерон", който прие последния си европейски мач преди Атлетико да се премести на новата си арена, и започна по мечтан начин за домакините, които водеха с 2:0 до 16-ата минута.

Головете отбелязаха Саул Нигес с глава след ъглов удар и Антоан Гризман от дузпа за нарушение срещу Караско. В края на полувремето Иско охлади ентусиазма им, като намали и направи задачата непосилна.

Реал изигра внимателно второто полувреме, като създаде повече възможности от домакините, които се нуждаеха от три гола, за да предолеят дефицита, но в крайна сметка не ги постигнаха и отпаднаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови