Първенството в Първа лига стартира с обрат

OFFNews 14 юли 2023 в 20:53 1675 0

Берое

Снимка Официален сайт на Берое

Заралии стартираха успешно

Берое спечели първия мач от новия сезон в Първа футболна лига. Тимът от Стара Загора направи обрат и победи като гост Пирин (Благоевград) с 2:1. Срещата се проведе при доста горещо време и определено затрудни играчите. Това е първи успех за старозагорци при дебюта на новия старши треньор Густаво Араголаса.

Резултатът беше открит от домакините още в 22-ата минута, когато точен беше Даниил Кондраков, а с две попадения на Вини Трибуле в края на първото и в началото на второто полувреме стигна до победата.

Това беше мач номер 56 между двата тима в елита на българския футбол, а в тях Берое има превес с 24 победи, 19 равенства и 13 загуби при голова разлика 76-50 в своя полза.

В 22-ата минута Пирин поведе в резултата. При заучено положение от непряк свободен удар Даниил Кондраков простреля вратаря на гостите Родриго Ачинели.

Домакините доминираха през първите 45 минути, но в последните секунди Берое изравни. Симеон Мечев центрира от ъглов удар, а Вини Трибуле засече топката с глава за 1:1.

Пет минути след подновяването на играта гостите стигнаха до пълен обрат. Майк Севаийос напредна в наказателното поле и подаде на Трибуле, който вкара топката за втори път във вратата на съперника.

Малко по-късно попадение на Трибуле беше отменено заради засада, а до края имаше още няколко положения за гол, които обаче не бяха реализирани и Берое стартира с победа с 2:1 новия сезон в елита на българския футбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!