Новият треньор на Левски: Дано донеса трофеи, ред и дисциплина в клуба

OFFNews 31 юли 2018 в 12:41 1025 0

Новият треньор на Левски Славиша Стоянович си постави високи цели начело на "сините". Специалистът сподели, че иска да спечели със "сините" първа титла от 2009 година насам.

Стоянович даде първата си пресконференция тази сутрин, след като снощи подписа договор за 1+1 години с клуба. На поста той смени Делио Роси, който беше освободен след отпадането от Вадуц в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Дано донеса трофеи, ред и дисциплина в клуба. Избягвам да употребявам клишета, когато говоря. Идвам във велик клуб с велика история. Тук са били велики треньори и велики футболисти.

Разбирам каква голяма отговорност поемам с голям клуб като Левски. Ще давам максимума от себе си – винаги. Ако футболистите правят това, което искам, което им казвам, съм сигурен, че ще имаме добри резултати.

Гледах някои от мачовете на Левски по телевизията и анализирах играта на тима. До мен бяха моите помощници. Има и позитивни, и отрицателни неща. Трябва да се анализира дали отборът е претоварен, а също така дали е тренирал прекалено малко. На моменти играта на Левски не е на нужното ниво", каза Стоянович.

Словенският спец сподели, че в състава му няма баланс и трябва да се вземат нови крайни бранители, тъй като на тези позиции разполага само с Милош Цветкович и Иван Горанов, който е контузен.

Това наложи по време на снощното домакинство с Черно море (2:2) на поста ляв защитник да се изявява Аймен Белаид, чиято сила е в сърцето на отбраната.

"Трябва да реагираме на трансферния пазар, не да чакаме зимата. Имаме само един ляв и един десен защитник, а на други позиции се е получило претрупване. Нужен е баланс", заяви Стоянович.

Той говори за средата на терена, където "сините" имат петима футболисти. Това са Давиде Мариани, Антони Белмонт, Жорди Гомес, Хали Тиам и Филипе Нашименто. От няколко дни се говори и за завръщане на Васил Панайотов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови