Делио Роси опростил половината си заплата на Левски

OFFNews 31 юли 2018 в 13:27 1660 0

Италианският треньор Делио Роси се е отказал от половината пари, които е имал да получава от Левски до края на договора му през лятото на 2019 година, информира "24 часа".

Италианецът и клуба се разделиха след отпадането още в първия кръг на квалификациите за Лига Европа срещу носителя на купата на Лихтенщайн Вадуц. Макар собственикът Спас Русев да обяви, че се разделят с Роси по взаимно съгласие, преговорите се проточиха седмица, като Роси настояваше да получи заплатата си до края на договора.

В крайна сметка страните са се споразумяли за половината. Така 58-годишният Роси си тръгва с малко над 100 000 евро от "Герена". Тримата му помощници също ще получат половината от парите, които им се полагат по договор. На тръгване от "Герена" Роси и щабът му дори не се сбогуваха с футболистите.

Явно отношенията са били обтегнати, тъй като в следващите дни никой от играчите не показа, че страда за бившето спортно-техническо ръководство.

От днес започва нова ера на "Герена", след като беше официално представен новия треньор Славиша Стоянович. Той веднага призова за привличане на нови играчи сега.

“Трябва да се реагира на трансферния пазар. Не трябва да се чака до зимата. В клуба има само един ляв и десен краен бранител. В Левски има позиции, на които има само по един играч, а на други са повече. Нужен е баланс в отбора”, заяви Славиша Стоянович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови