Националите по футбол с шокираща загуба от Косово в София

OFFNews 10 юни 2019 в 23:42 4204 1

Националният отбор по футбол записа шокираща загуба с 2:3 срещу Косово в квалификациите за Евро 2020 на националния стадион "Васил Левски".

Резултатът е справедлив на фона на показаното от двата отбора в последния четвърт час от мача, когато гостите доминираха изцяло на терена, а като по чудо топката не посещаваше за трети път вратата на Николай Михайлов.

В интерес на истината косоварите вкараха трети гол, но той беше отменен поради засада. В добавеното време гостите все пак стигнаха до победно попадение чрез Елбасан Рашани.

Преди това Милот Рашица откри за Косово в 14-ата минута. Капитанът ни Ивелин Попов изравни малко преди почивката. Кристиан Димитров изведе България напред в резултата, но в 64-ата минута Мурики върна равенството. Влезлият като резерва Рашани оформи крайното 3:2.

Загубата на практика остави България извън борда за класиране на Евро 2020. До този момент България няма победа, като записа две равенства от по 1:1 срещу Косово и Черна гора и загуби от Чехия и косоварите тази вечер.

В другия мач от нашата група "А" Чехия победи с 3:0 Черна гора и се изравни на върха в класирането с Англия с 6 точки. Косово е на трета позиция с 5, а на дъното с по 2 са Черна гора и България.

"Сборихме се, не мога да бъда недоволен, но за съжаление силите ни свършиха. Отборът на Косово е много силен физически и ни надигра. Това е нещо, за което отдавна алармирам и трябва да се помисли по въпроса.

Трябва да продължим да работим, за да излезем от тази ситуация. На ниво физическа подготовка отстъпваме значително.

В състава на Косово имаше двама-трима футболисти, които можеха да изиграят поне още един мач", коментира селекционерът Красимир Балъков.

Наставникът на Косово Бернар Шаланд изрази мнение, че манталитетът, а не физическата форма, са били решаващият фактор в този мач.

"Изиграхме един отличен двубой. И двата отбора искаха да спечелят и да запазят шанс. При 2:1 за България бях притеснен, защото отборът им играеше добър футбол. Косово показа характер и изиграхме страхотен футбол през последните 20 минути.

Контролирахме топката и имахме много възможности да отбележим. Много добра работа на моите момчета. Не смятам, че физиката в този двубой беше решаваща. По-скоро манталитет. България трябваше да се защитава през цялото време в края", каза наставникът на Косово.

Стартови състави:

България: 13.Николай Михайлов, 2.Страхил Попов, 15.Васил Божиков, 14.Антон Недялков, 20.Иван Горанов, 7.Георги Костадинов, 18.Галин Иванов, 8.Тодор Неделев, 10.Ивелин Попов, 9.Кирил Десподов, 19.Исмаил Иса
Косово: 12.Ариянет Мурич, 15. Мергим Войвода, 17. Бенямин Кололи, 13. Амир Рахмани, 3. Фидан Алити, 4. Идриз Воца, 8. Бесар Халими, 9.Берсант Целина, 7. Милот Рашица, 22. Едон Жегрова, 18.Ведат Мурики

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

1

Новак

11.06 2019 в 06:23

Какво му е шокиращото на загубата? Мутризацията на футбола не може да доведе до нещо добро. Даже бяха учудващи епизодичните победи над Швеция и Холандия.
Някой разбра ли защо беше нужнен цирка в “Черно море”? Това беше презастраховка на новия медиен магнат ако нещо се обърка на терена.
С тези похвати се стига до тук.
Какво направи Лудогорец с един добър футболист като Недялков? Сякаш нямахме централни защитници.
Къде са кадрите от школата на прехваления Лудогорец? Няма никой.
За другите пък изобщо не е за говорене - в мач между ЦСКА и Левски на терена имаше общо двама - трима българи.
Иначе всички говорят за школите, за подмладяване. Но ЦСКА ще съживява кариерата на руския Меси и на някакви незнайни бойци от трета - четвърта лига на Англия. Лудогорец дават милиони за израелски играч, в.Левски по цял ден гледат записи на мачове с чужденци.
Пък след това се чудим защо на собствен терен драпахме със зъби и нокти за равенство с Косово. Сега вече ни станаха Малта, Лихтенщайн и евентуално Гибралтар. Опитът на Левски с Люксембург показва, че и те май са пред нас.