Лечков поиска класиране на Евро 2020

OFFNews 19 март 2019 в 20:55 1224 0

Отговорникът за националните отбори на България в БФС Йордан Лечков обяви, че целта пред селекцията на Петър Хубчев е класиране на Евро 2020. Според него "трикольорите" ще бъдат в битка за второто място със състава на Чехия.

"Във всяка една квалификация трябва да се концентрираме мач за мач. Не би следвало да избягваме тази тема. Има поставена задача да се класираме. Самочувствието идва от победите. Без да има голямо напрежение, самочувствието си зависи от тях. Няма място да се срамуваме. Изравнени са възможностите на национално ниво.

Би било даже добре да ни подценяват. В европейския футбол с малки изключения, всички други са изравнени. Дано се поздравим в петък с една добра победа. В квалификациите задължително се мисли мач за мач. Минаха онези времена, в които бяхме с високо вдигнати чела и самочувствие. Нека да се концентрираме върху сегашното състояние.

За 20 години много неща се промениха. Много динамично се развиха нещата", коментира Йордан Лечков пред Дарик радио.

В петък националите стартират евроквалификациите срещу отбора на Черна гора от 19 часа на стадион "Васил Левски". Три дни по-късно гостуваме на Косово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови