Левски заличава Гунди от "Герена" за 12 милиона лева

OFFNews 14 февруари 2017 в 09:26 5156 2

Срещу 12 милиона лева стадион "Георги Аспарухов" ще стане "Виваком Арена" и така името на легендата на Левски и икона за футболните фенове у нас ще бъде пратено в забрава, твърди популярният финансов журналист Мирослав Иванов в сайта "Студия Трансмедия".

Това ще стане факт след подписването на договор между Левски и Българската телекомуникационна компания (БТК), оперираща под търговското име Виваком. Според източниците на "Студия Трансмедия" договорът вече е одобрен от БТК на последния Управителен съвет на телекома.

С него Виваком откупува правото името на стадиона на Левски "Георги Аспарухов" да се промени на "Виваком Арена" срещу сумата от близо 12 млн. лв за срок от три години. Новината по план трябва да се обяви от собственика Спас Русев на предстоящото общо събрание на ПФК Левски.

Според информацията първият транш ще бъде около 7 милиона лева, които ще отидат за покриване на стари задължения към бившите собственици, които подариха акциите си на Спас Русев.

Това са бившият председател на УС на Левски Иво Тонев, адвокат Александър Ангелов и строителният предприемач Николай Иванов.

Левски е потънал в дългове, като според признанието на самия Русев те надвишават сумата от 20 милиона лева. Основната част е свързана с разходите по изграждането на новата трибуна, която все още няма козирка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

14.02 2017 в 10:44

Да сменят името на отборчето си рогатите под.унци. Стига са петнили Апостола на свободата!