Спас Русев: Левски още е бреме, не може да бъде като Лудогорец

OFFNews 31 януари 2017 в 19:09 3908 2

Оставам в клуба, Общото събрание се отлага, обяви в магистрално интервю за "Дарик" мажоритарният собственик на Левски Спас Русев.

„Не виждам да има проблем с лиценза на клуба. В Кипър обстановката е изключително спокойна. Видях едно мотивирано ръководство. Може би причина за това е, че всички футболисти с изтичащи договори вече са предписали или се водят разговори за тяхното продължаване.

Ръководството реши да продължи договора на Елин Топузаков, за да има той една по-дългосрочна визия. Аз бях за много кратко време. Не съм имал възможност да говоря в детайли.

С Елин Топузаков и Боримиров прекарахме повече от четири часа в разговори за следващите стъпки, които ще предприемем. Ръководството реши, че ДЮШ е много основна част от клуба. За това бе взето решение двете длъжности да се обединят. Освен това Боримиров е една от легендите на Левски".

„Подсигуряването и бъдещето на клуба е в ръцете на неговите собственици, привърженици или фенове. Ако Левски не намери начина, по който той да се самоиздържа, поставя неговото бъдеще под голям риск.“

„Г-н Батков е инвестирал близо 40 милиона в клуба, а накрая дори не получи едно благодарствено писмо. Този модел е минал и грешен. Клубът трябва да намери начин и формула той да се самоиздържа. Битка няма да водя, защото не съм такъв тип човек.

Аз не смятам, че това е моделът. Ако някой има такива очаквания от мен, той е останал с грешни впечатления. Аз съм готов във всеки един момент да предам акциите, ако феновете имат по-добра идея как да управляват Левски. Смея да твърдя, че Левски е най-големият бранд в България.

Новините обаче са толкова негативни и отблъскващи, че се получава конфликт. Ние се опитваме да привлечем спонсори, а какво предлагаме на тях – празни стадиони и негативни коментари в медиите. Аз три пъти отказвам покана на Хуавей да дойдат на стадиона. Какво да им покажа? 200 души на стадиона и празните седалки. Феновете с техните претенции не помагат на този процес.“

„Аз имам две места на стадиона на Челси, за които плащам 14 хиляди на сезон. Тук този тип култура я няма. Тук се очаква някой да изсипе торбата с парите, за да забавлява други хора. Футболът е бизнес. Ако ние не намерим тази формула, Левски е обречен.

Построяването на една козирка ще струва още 3-4 милиона. Искат ли феновете да увеличим още задълженията на клуба или искат да намерим формула и клубът да бъде в едно нормално финансово състояние? Аз не съм се отказал от намерението ми Левски да има нова козирка", продължи Спас Русев.

"Целта пред спортно-техническото ръководство е влизане в груповата фаза на Лига Европа. Проблемът е Левски да бъде наясно с финансовото си състояние. Това трябва да се изчисти. Клубът трябва да се преструктурира. Трябва да стане един успешен клуб.“

Успехът на Лудогорец е в това, че Кирил Домусчиев е преструктурирал клубът и той се управлява от можещи хора. Той е направил един модерен клуб и след това са дошли футболистите от чужбина. Левски е с малко по-различна история и основен приоритет ще бъде ДЮШ.

Ние не може да имаме отбор само от чужденци. Ангажиментът към Левски към момента е по-скоро тежко бреме, отколкото да ти носи позитивни страни. Левски е кауза и иска много себераздаване, много компромиси, разбиране и търпение, за да се случат нещата“, каза още Спас Русев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7568

2

Tabadatko

31.01 2017 в 21:21

"Аз три пъти отказвам покана на Хуавей да дойдат на стадиона." :) И те накрая кво викат?

42249

1

Denis Rizanov

31.01 2017 в 19:45

Ше има излагации и тая година. така ги виждам аз нещата... Мдам...
Аве русев, ко стана с телекома? 4 пъти опити за вписвания и все неуспешни. Да не си станАл кандидат-студент? Кат тях все отвън да висиш.