Левски подписа партньорски договор със спонсор, чака отговор от Мъри

OFFNews 30 август 2021 в 15:39 1572 0

Снимка Официален сайт на Левски

Днес на специална пресконференция бе анонсиран партньорският договор между ПФК Левски и Palms Bet, информираха от "синия" клуб чрез официалния си сайт. Споразумението е за пет години и това няма да бъде просто спонсорство, а партньорство, обявиха мажоритарният собственик на отбора Наско Сираков и изпълнителният директор на компанията за спортни залози Лъчезар Петров на съвместна пресконференция.

"Партньорството ни с „Левски“ със сигурност ще помогне на клуба в много направления. Целта ни е да видим един развиващ се клуб, да допринесем за по-доброто му функциониране и за по-стабилните му успехи в бъдеще. Радвам се, че точно ние сме компанията, която протегна ръка в този момент.

Щастлив съм да видя и позитивната ответна реакция на нашите клиенти и фенове на клуба, които буквално засипаха социалните ни профили с благодарствени съобщения. Новият договор е за пет години, ще работим по почти всички направления за развитието на клуба, по спортно-техническите въпроси ние експертиза нямаме, разчитаме на Наско Сираков. Надяваме се Левски да започне да функционира като нормален клуб, нашата цел да стабилизираме структурите на клуба и той да се върне там, където му е мястото“ сподели изпълнителният директор на Palms bet Лъчезар Петров.

"Утре на акционерите на „Левски“ ще бъде представена рамкова структура - нови отдели, планове, по които тези отдели да започнат да функционират. Няма как да продължим напред, без да сме изчистили старите задължения, трябва да изготвим погасителен план за най-належащите задължения. Има и текущи такива, които също трябва да бъдат обслужвани. Ще се помъчим да променим модела в клуба от последното десетилетие, когато се обръщаше огромно внимание на спортно-техническата част, която безспорно е най-важна, но твърде малко се гледаше на административната част от управлението. Към момента няма да придобиваме акции, но ще участваме във взимането на решения“ допълни Петров.

Мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков изрази своята благодарност за партньорство с Palms Bet.

"Изключително съм благодарен за разширяването на партньорството ни с Palms Bet. Но не трябва да се мисли, че сега на ''Герена'' ще потече златен дъжд и реки от пари. В многото ни разговори, смятаме, че с правилната работа и достигането до много наши привърженици, това ще донесе повече пари на клуба от договора. Ще има представители на партньорите ни и в УС, и на Надзорния съвет. Става въпрос за съвместна работа, която в краткосрочен, а още повече в дългосрочен план ще доведе до значителни финансови постъпления.

Ще се помъчим да променим модела от последното десетилетие. Те се концентрираха върху спортно-техническата част, а административната част също е важна. Варират постоянно задълженията. Изчистим едни, натрупваме други. За изпълнителен директор водим разговори. Аз искам до десетина дена след Общото събрание този въпрос да сме го решили. Може значително по-спокойно да гледаме бъдещето. Имаме сериозна основа, на която да стъпим и да си градим къщичката. Няма да стане за месец, два, три, но сега можем по-спокойно да гледаме напред. За мен последната година и малко бяха кошмарни.

С финансови цифри не искам да боравя, защото може да съм неточен. Утре ще запознаем акционерите с точните цифри. Взети са абсолютно всички мерки и ОС ще протече прозрачно за всички акционери. Ще бъде записвано за клубния сайт, ще бъде стенографирано. Всеки акционер ще може да получи цялата информация за клуба, дори да не е присъствал на ОС", допълни Сираков.

"Темата старши-треньор на клуба очевидно е на дневен ред. Знаете от седмица, че говорих със Станимир Стоилов. На този етап той е единственият избор и единствената алтернатива. В сряда ще имаме разговор с Мъри - аз, Лъчо и Мъри. Ще го запознаем с това как ще функционира и ще се развива клубът в бъдеще. Убеден съм от разговора с Мъри, че той има огромно желание да се завърне в родния с клуб. Мъри го вълнува да има някаква сигурност в клуба, каквато нямаше през миналата година. Не е ставало въпрос за пари, не са водени такива разговори. Обясних му какво е моментното състояние на клуба, но съм му казал, че според мен до голяма степен той може да е детонаторът в положителен смисъл за избухването на ''синята бомба''. В този момент повече трябва да се мисли как да се помогне на Левски. За бъдеще клубът ще започне да се вдига от дъното, където е сега", завърши Сираков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!