Красимир Балъков донесе късмет на РБ Лайпциг

OFFNews 10 април 2017 в 19:08 2465 0

Красимир Балъков присъства на един от ключовите сблъсъци от поредния кръг на Бундеслигата между сензацията и втори в класирането Лайпциг и традиционният участник в евротурнирите - Байер Леверкузен, съобщава официалният сайт на легендата на българския национален отбор, Спортинг и Щутгарт.

Посещението в Лайпциг е поредна част от практиката, която той провежда в различни водещи клубове на немското първенство. Преди това Краси присъства на подготовката за важни мачове на Айнтрахт Франкфурт и Херта Берлин.  И в двата двубоя тогава домакините извоюваха важни победи над традиционния претендент за медали в лигата Борусия Дортмунд с по 2:1.

И в поредния сблъсък, който Красимир Балъков изгледа, динамиката, агресивността и емоционалният завършек бяха сред основните характеристики на футболния спектакъл. В последните минути, когато домакините от Лайпциг бяха с човек по-малко се стигна до рядко срещан финал, в който те успяха не само да запазят резултата, но и с гол на Поулсен да стигнат до победата с 1:0 като по този начин се затвърдиха на второто място, след лидера Байерн Мюнхен. Ето какво сподели пред официалния си сайт Красимир Балъков след мача:

"Присъствах на един много интересен, изпълнен с динамика и агресивност двубой. Домакините, които през тази година пишат история в Бундеслигата, създадоха невероятна атмосфера на стадиона, което също е нещо различно. Клубът се опитва да наложи едно нестандартно начало във всичко, както на терена, така и по трибуните, което вече дава своите резултати.

Тук срещнах и много мои приятели от времето, когато играх в Щутгарт, с които споделихме виждания за футбола в Бундеслигата. Радостен съм, че получих покана от ръководството да присъствам и на част от подготовката на Лайпциг за следващия сезон, в който тимът ще играе за пръв път в своята история в най-силния клубен турнир Шампионска лига.

На 24 април заминавам за конференция в Лисабон, по покана на ръководството на Спортинг - клуб който ще остане завинаги е в моето сърце. Там ми предстоят отново емоционални срещи с много приятели и фенове", каза Красимир Балъков.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови