Кой ще достигне пръв кота "100 гола в Шампионската лига"

OFFNEWS 07 декември 2016 в 14:31 4958 0

Реал Мадрид приема Борусия Дортмунд в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига тази вечер на "Сантяго Бернабеу".

Мачът ще е директна битка за първото място в група F, като "белия балет" се нуждае от победа, за да измести германците от тази позиция. Двубоят ще е интересен и от един друг, макар и индиректен персонален сблъсък между звездата на домакините Кристиано Роналдо и съперникът му на полето на световния футбол Лионел Меси.

Аржентинецът се разписа снощи при победата на Барселона с 4:1 и вече има 93 гола в Шампионската лига. Роналдо е с 96. Головете на Роналдо в Европа са общо 98, като в тях се включват и попадение във финала за Суперкупата и плейоф за влизане в групите, така че разпише ли се поне два пъти той ще има повод за отбелязване на един макар и неофициален юбилей.

Голямата битка помежду им е кой пръв ще достигне границата от 100 гола в Шампионската лига, като фаворит към момента е португалецът. Двамата отдавна са без конкуренция, като оставиха далеч зад собствените си постижения предишния рекорд на легендата на Реал Раул, който има 71 гола.

През този сезон Меси има вече 10 гола на сметката си и бързо стопи аванса на Роналдо, който е "длъжник" на своя отбор с отбелязани едва две попадения. През миналия сезон Кристиано завърши с 16 гола, докато Меси имаше на сметката си само шест.

Статистиката показва, че Роналдо бележи повече във фазата на елиминациите, докато в груповата фаза оставя славата на съотборниците си.

Дали ще се приближи Кристиано към заветната цел тази вечер на "Бернабеу??

Следи на живо и слушай коментар от мача тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!