Йордан Лечков афектиран след загубата от Косово, Боби Михайлов запази мълчание

OFFNews 11 юни 2019 в 09:03 6441 3

Снимка БГНЕС

Изпълнителният директор на БФС Йордан Лечков беше афектиран след изненадващата загуба на нашите национали с 2:3 от Косово в европейската квалификация в София.

Героят от САЩ'94 все пак сподели мнението си. Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обаче реши да го запази за себе си.

Той предпочете да се скрие от въпросите на журналистите, които го очакваха пред главния вход на стадиона. Около един час след мача той напусна ВИП ложата през пистата, където в джипа му го чакаше личния му шофьор.

"Не знам кой какво е коментирал. Добре, че сте направили статистика на ударите. Футболът се играе на голове. Мисля, че днес трябва да бъдем по-мъдри и да не нападаме, защото успехът има много бащи, а неуспехът една майка.

Не искам да сравнявам нашето поколение, защото това е лоша услуга за българския футбол. Виждате реалността каква е. От отбора на Косово колко от титулярите играят в чужбина, играят всеки мач, всеки ден тренират?

Мисля, че по-добре от мен знаете тези неща и ние трябва да бъдем реалисти. Аз не търся вина в никого. Утрото е по-мъдро от вечерта, затова не искам да правя големи заключения.

Това е реалността, какво значи да се примиряваме? Вече десет години говоря едно и също. Отново заставам пред вас, това не е геройство.

Трябва да си видим вътрешното първенство, кой къде играе, какво правим. Всеки има мнение, дърпате ме за езика. Всички знаем каква е реалността. Футболът е такава игра, при 2:1 се радвахме всички.

Ако играеш всяка сряда и събота, бориш се за Шампионска лига, за Лига Европа, за купата на страната, тогава ще изглеждаме по-добре. Нашето поколение всички играехме в чужбина.

И тогава бяхме малка страна. Сега още по-малка страна от нас игра по-добрият футбол и заслужено спечели. Това е реалността", заяви Лечков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

11.06 2019 в 11:16

...нещастници(ама не футбалерите)....отдавна трябваше да си подадете оставките всички от "златното поколение"...тогава ритахте добре топката,което не значи,че може да управлявате футбола....при вас вървим само надолу и не е ясно къде ще стигнем....бързо се махайте и да идват хора които да ни измъкнат от това положение....кой е виновен бе,нещастнико,за това,че нямаме футболисти и вътрешно първенство...

5300

1

квазимодо

11.06 2019 в 09:31

Я само се стройте един до друг и се вижте : Лечков, Михаилов, Балъков, Пенев, Стоичков, Хубчев, - както винаги никои от вас не е виновен. Верно ли. Ти да видиш.Кой ръководи футбола в българия, кажете де. Всички ли трябва да се осерете максимално за да разберете че от вас не става повече от това. На вас ви дърпат конците. Михаилов бил запазил мълчание - ти да видиш, иначе трябваше да фъфли с надебелял от фъстъци език.