Юношите на ЦСКА не викали "Аллах акбар"

OFFNews Последна промяна на 23 декември 2016 в 11:38 7165 0

Директорът на школата на ЦСКА-София Стефан Яръмов говори по повод възникналия инцидент в Спортното училище "Ген. Владимир Стойчев" с четирима ученици, които нахлули в час предрешени като джихадисти.

Вчера ръководството на отбора от "Българска армия" излезе с официално изявление по повод неприятния инцидент. Шефовете на ЦСКА-София заявиха, че категорично не толерират подобни изяви и поради тази причина отстраниха четиримата юноши - Кристиян Сотиров, Живко Панев, Стоян Иванов и Викторио Георгиев.

"Първо искам да уточня, че случаят е доста силно преувеличен от медиите. На първо място - момчетата не са викали "Аллах акбар". Те са закъснели с 20 минути за час, след което са решили да влязат в стаята с шапки и шалове през лицата, като искали да уплашат учителката. Детски щуротии. Това, че тя е била припаднала, са измислици. Веднага ги е разпознала. Освен това инцидентът се е случил на 2 декември и не разбирам защо едва сега се разпространява.

Както и да е, ЦСКА категорично не толерира подобни прояви на свои възпитаници и поради тази причина момчетата ще бъдат наказани", категоричен е Яръмов пред "Тема Спорт".

"Изчакваме решението на педагогическия съвет на училището за това каква санкция ще им наложи. Той ще се проведе преди края на годината и на база на него и ние ще вземем решение какво да правим с момчетата. Може да бъдат отстранени окончателно от отбора, може и друго да бъде наказанието им.

ЦСКА през годините е бил символ на дисциплината и така трябва да бъде и сега. Затова ще наказваме всякаква подобна проява. Ние много държим на коректното поведение на нашите деца както на терена, така и извън него", добави Яръмов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови