Юнайтед наказа Ливърпул в дербито на Висшата лига (видео)

OFFNews 10 март 2018 в 16:28 4689 0

Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 2:1 в двубой от 30-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Младият талант на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд се превърна в единствен голмайстор за домакините, отбелязвайки и двата гола още през първото полувреме, докато попадението на "мърсисайдци" дойде след злощастен автогол на Ерик Бейли.

След този важен успех, Юнайтед успя да запази второто място във временното класиране във Висшата лига и вече има актив от 65 точки. Първият Сити е със 78. Ливърпул пък остава трети с 60.

Домакините доминираха почти през цялото време на своя "Олд Трафорд" в слънчевия следобед в Англия. През първите 10 минути и двата тима бяха доста премерени в действията си и не създадоха нищо интересно пред една от двете врати.

Изненадващо, Жозе Моуриньо бе заложил на доста офанзивен състав, което доведе до отлични резултати още в 14-ата минута. Рашфорд финтира Александър-Арнолд и отправи много техничен удар в далечния ъгъл от няколко метра, за да даде аванс на тима си.

Десет минути по-късно отново младокът удвои резултата на "Театъра на мечтите", след като запореден път спечели битката с Арнолд. Той овладя хубаво подаване към него и хладнокръвно се разписа за 2:0.

Ливърпул пък претендираше за дузпа в 55-ата минута, след като топката срещна ръката на Валенсия. Такава обаче не бе свирена.

В 66-ата минута Бейли не се ориентира особено добре след остро центриране на Садио Мане в наказателното поле и си вкара топката в собствената врата.

В последните минути гостите опитваха да атакуват повече, но така и не стигнаха до още попадения във вратата на своя опонент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!