Манчестър Юнайтед и Севиля оставиха всичко за реванша

OFFNEWS 22 февруари 2018 в 00:13 3920 0

Отборите на Севиля и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в първия сблъсък помежду си от осминафиналите в Шампионската лига. Пред близо 40 000 зрители на „Рамон Санчес Писхуан“ двата тима изиграха интересен двубой, в който обаче липсваха попаденията.

Като цяло по-активният отбор на терена в големи периоди на срещата бе този на домакините, които създадоха редица ситуация пред вратата на Юнайтед. Стражът на „червените дяволи“ Давид де Хеа обаче отново бе на познатото високо ниво и запазвайки мрежата си си "суха" за 19-и път през сезона. Особено впечатляваща беше намесата му в края на първата част, когато отрази удар с глава отблизо на Луис Муриел.

От друга страна в нападение играчите на Жозе Моуриньо за пореден път не впечатлиха с изявите си, като много често нападателите на тима оставаха изолирани в предни позиции и рядко стигаха до чисти положения за гол. В крайна сметка изходът от този сблъсък ще бъде решен след реванша на „Олд Трафорд“ след три седмици.

В другия мач, игран тази вечер Шахтьор Донецк стигна до домакински успех с 2:1 над Рома. Въпреки че намиращият се в страхотна форма халф на „вълците“ Ченгиз Юндер даде преднина на своя тим в 41-ата минута, след почивката украинците стигнаха до пълен обрат след попадения на Факундо Ферейра (52‘) и Фред (71‘).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови