Ясен Петров: Не излизаме като обречени срещу европейския шампион

OFFNews 30 август 2021 в 15:47 1994 0

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров говори пред медиите по повод предстоящите Световни квалификации в група С. Нашите гостуват на Италия на 2 септември, след това приемат Литва на 5 септември, а накрая ще изиграят една приятелска среща с Грузия.

"Не искам да започвам с това, че много трудно събираме нашите играчи. Даже в момента не сме в пълния си състав. Чакаме да дойдат футболистите от Разград, чакаме и други, които играят на други места. За първи път ще бъдем заедно утре, на 31-и август. т.е имаме една тренировка всички заедно тук, имаме е и една тренировка в Италия, която ще продължи един час, знаете каква е процедурата. И влизаме да играем срещу европейския шампион. Наясно сме с тези факти, нямаме какво да губим от този мач", започна Петров.

"Изправяме се срещу един класен отбор и се надявам, че ще се представим достойно. Не отиваме като обречени. Напротив. Отиваме с амбицията максимално да ги затрудним. И ако съумеем да сме дисциплинирани, да направим някаква изненада.

Именно това е, с това се започва. Това е моменът да покажат характер и битка. Когато говоря за битка, това е проява на характер. Оттам започва да се гради един отбор. Следващото нещо е изключителна дисциплина и взаимопомощ. За да се изгради един отбор, връзките между играчите трябва да са много силни. Вече имаме период време работа заедно. Повечето момчета знаят за какво става дума, знаят ние какво искаме от тях. Надявам се да дадат всичко от себе си. Защото ако ти не оставиш сърцето си на терена, няма как да победиш когото и да било.

Това е нашата мисия, дано да успеем. Ние имаме желание. Всеки има право да мечтае, а мечтите по принцип са безплатни. Ние няма какво да губим в този мач.

Дано момчетата да си хванат шанса. Това е мач за престиж, в който излизаш срещу европейския шампион. А вие видяхте, че ние играхме срещу много силни противници в последните си шест мача- три от квалификациите и три от приятелските срещи. Играхме срещу световния шампион Франция, играхме срещу европейския шампион, сега пак отиваме срещу европейския шампион. Това е сцена, на която всеки може да покаже себе си. Видяхте колко хора дебютираха и след това подписаха договори. Мисля, че при нас имаше 12-13 човека дебютанти. Аз ще се радвам, ако някой подпише с някой голям отбор, защото това е сцената, на която можеш да покажеш себе си.

Вчера тренирахме 9 човека. Възстановявахме ги. Физически трябва да са подготвени в отборите, ние просто трябва да ги възстановим. Психически? Стараем се по най-добрия начин да им създадем добро настроение. Атмосферата в отбора е прекрасна и го твърдя смяло. И надявам се, да ги подготвим тактически и психически, за мачовете с Италия и Литва. И да играят като отбор", коментира Петров.

"Лъвовете" срещат актуалния европейски шампион на 2 септемвври от 21:45 ч. българско време на стадион "Артемио Франки" във Флоренция, а главен арбитър ще бъде Сердар Гьозюбюк с асистенти Йост ван Цуилен и Йохан Балдер. Четвърти рефер е Алард Линдхаут, а ВАР-съдиите ще са Паулус ван Бьокел и Роб Диперинк. За съдийски наблюдател бе определен полякът Томаш Микулски; делегат на двубоя пък е Душко Грабовац от Хърватия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !