Георги Костадинов е новият капитан на "лъвовете"

OFFNews 24 март 2021 в 14:52 2751 0

Националният отбор на България има нов капитан за старта на световните квалификации. Това е полузащитникът Георги Костадинов. Изборът върху него е изцяло на новия треньорски щаб.

Негови заместници ще бъдат Димитър Илиев и Васил Божиков. В последните мачове на националния отбор имаше различни футболисти, които носеха лентата - Страхил Попов, Николай Михайлов, Петър Занев и споменатия Божиков.

България започва похода си към Катар 2022 утре от 19,00 часа на националния стадион срещу силния тим на Швейцария.

"Повикали сме сплав между опитни и млади. Тези, които са в най-добро състояние. С младите трябва да сме много внимателни. За мен е важно да ги интегрираме по най-добрия начин. Наясно съм със състава срещу Швейцария. Трябва да бъдем гъвкави. Програмата е много тежка, но тя е тежка не само за нас, а и за нашите противници.

Трябва да излезем и да се справим с Швейцария. Никога няма да коментирам противника, а ще говоря само за нашия отбор. Убеден съм и се надявам, че имам най-доброто. Ще бъде интересно и за мен. В рамките на толкова малко дни ние тепърва се опознахме.

Имам някакви очаквания, но искам да видя момчетата в официален мач. Когато влезеш в битка, виждаш реално докъде ти стигат възможностите. Ние имаме някаква идея, но как са влезли в тази идея, ще разберем утре. Обичам да стъпвам на реални факти", коментира селекционерът Ясен Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews