Христо Йовов: Тотото се нуждае от реклама, надявам се Левски да пребъде

OFFNews Последна промяна на 18 март 2020 в 17:24 1318 1

Легендата на Левски Христо Йовов вече е в управата на спортния тотализатор. Той говори пред колегите от "Дарик" за възможността тотото да има рекламен договор с 26-кратните шампиони.

Голямата цел пред Йовов и колегите му е да върнат спортния тотализатор там, където беше преди години. Бижутера не подмина и темата за коронавируса.

"Последните поколения не са се сблъсквали с такова нещо и не са свикнали. Доста е странно, а и не мога да излъжа, че няма притеснение с оглед на това, което се случва в целия свят. Остава надеждата да премине по-бързо и да се измисли цяр или ваксина срещу коронавируса.

Вчера си мислех, че от доста време не съм имал възможност толкова дълго да бъда до най-близките си хора. Чувствам се доста добре и се радвам да прекарваме всеки момент заедно. Вярвам, че не само аз, но и много други хора се наслаждават на момента.

По стечение на обстоятелствата бяхме започнали ремонт и една от стаите е напълно празна. Там със синовете ми играем футбол. Ползваме я за футболен терен и тренираме разни неща с топка, но това не е достатъчно. Децата имат нужда от излизане, но пък се съобразяваме.

В днешни дни технологиите са много напреднали и ние имаме проблем, както и доста хора в това отношение. С жена ми сега си затваряме очите за някои неща, но така времето на децата минава малко по-бързо в създалата се ситуация. Търсим им занимания, за да не мислят за излизания с приятели.

Създали сме група във Вайбър с колегите и там обсъждаме нещата. Има избран изпълнителен директор, който взема основните решения, но преценяваме, че е по-добре да ги коментираме така, а не да се събираме, защото знаем, че не е редно много хора да бъдат на едно място.

Радвам се, че се занимавам с нещо ново и се надявам да оправдая доверието, което ми е гласувано. Смятам, че в спортния тотализатор има какво да се доразвива. Знаем, че трябва да се модернизират някои неща, а това е главният двигател на българския спорт.

Надяваме се да го развием и да има повече ресурси за родния спорт и спортното министерство. Дано върнем тотото там, където беше в миналото. Мога да кажа моето виждане по темата с Левски. Ние от три седмици се занимаваме с тотализатора.

Това със сигурност не е коментирано и не мога да дам параметри, какво би могло да стане. Едно е сигурно, че ще направим всичко възможно, за да популяризираме тотото. То трябва да бъде рекламирано, а дали ще е с Левски или някакъв друг спортен клуб или отбор е друг въпрос.

Знаем, че Левски е една институция в България и има много последователи. По този начин хората могат много лесно да бъдат докоснати чрез футболния клуб. На този етап нищо не е коментирано от нас и това са последващи решения. Това, което се случи с вечния съперник предизвиква страха у хората, да не стане така и с Левски.

Феновете на тези два отбора могат да помогнат по този начин на клубовете си. Надявам се еуфория да не премине, защото тя е факт в началото на такива моменти, когато хората даряват пари и помагат на дадена кауза. Надявам се да продължи и Левски да пребъде. Смятам, че е важно ръководството на Левски да предприеме важни стъпки.

Чувам, че клубът има сериозни разходи и е добре в бъдеще да се привличат играчи с по-скромни възнаграждения, за да могат да се чистят задълженията. Не че не е важно и хубаво Левски да печели трофеи, но е по-важно клубът да оцелее и това хората трябва да го знаят.

В този момент това е по-важно. Трябва да се борим клубът да оцелее. Това ако се разбере от повече хора, ще бъде и по-лесно на ръководството да е с по-развързани ръце и да се справи с тези стъпки. Всички фенове трябва да разберат, че в момента трофеите не са най-важното нещо, не че няма нужда от тях.

Искам да поздравя медицинските лица, които са на първа линия и с риск да се заразят помагат на болните хора. Също така и учителите, а и правителството за това, което правят. Нека бъдем внимателни и да пазим нашите родители. Наскоро прочетох, че за да спасим един човешки живот е нужно просто да си седим вкъщи, което не е трудно", каза Йовов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

Kraft

19.03 2020 в 11:30

Айде, почна се...
Хазартът няма нужда от реклама.В случая един клуб има нужда от пари, та затова са тия циркове.