Гуардиола е фен на Гари Линекер, искал му фланелката като хлапе

OFFNews 27 септември 2017 в 16:18 1947 0

Страхотно интервю с Пеп Гуардиола ни е приготвил Гари Линекер. Английската легенда сега работи за BBC, а разговорът ще бъде излъчен утре вечер.

Испанецът започва с интересно признание. Като дете в Барселона той гони топките на мачовете на Линекер. Веднъж се престрашава и му иска фланелката.

Великият Гари игра за Барса точно преди създаването на Дриймтима. Мнозина у нас го помнят от полуфиналите срещу ЦСКА за КНК. Великият англичанин вкара по един гол и в двете срещи. На реванша в София получи и дузпа, но Илия Вълов спаси удара му.

Иначе и Гари, и Пеп са работили с Йохан Кройф. Линекер вижда доста общи разбирания за футбола между холандеца и каталунеца. Гуардиола обаче няма леката арогантност на Кройф, твърди бившият нападател.

Според Линекер мениджърът на Манчестър Сити се оказва забавен човек. Но не показва тази своя страна, защото обикновено го затрупват с въпроси веднага след мач, а не на спокойствие.

Гари Линекер има привилегията да се добере до Гуардиола в съвсем непринудена обстановка. От началото на лятото един от най-симпатичните футболисти на Англия за всички времена направи ударна серия срещи. Той интервюира още Жозе Моуриньо, Юрген Клоп и Антонио Конте.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови