Бивш играч на ЦСКА и Локо Пд съветва Гуардиола

OFFNews 24 юли 2017 в 15:45 1549 0

Снимка Facebook

Бившият защитник на ЦСКА и Локомотив Пловдив Юнес Бенжeлюн изненадващо започна работа английския гранд Манчестър Сити.

Французинът официално стана част от скаутското звено на "гражданите", където заменя напусналия Ромен Поаро. Бенжeлюн ще бъде натоварен със задачата да търси таланти за клуба от Манчестър в родината си и ще ги предлага на мениджъра Джосеп Гуардиола.

Испанският специалист пък ще преценява дали тe имат нужната класа, за да стана част от селекцията на Сити. 34-годишният Бенжелюн е юноша на ПСЖ, като в периода 2001-2004 се подвизава във втория състав на парижани.

В кариерата си е играл още за Ксамакс, Алавес, Истър, Пансерайкос, Олимпиакос (Никозия), Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Мюлюз, Гоа и Уайт Стар Брюксел.

В същото време Сити продължава да върти многомилионни покупки. Тимът от Манчестър привлече Бенжамен Менди от Монако за 52 млн. паунда.

Само преди няколко дни Сити беше платил 50 млн. паунда за Кайл Уокър от Тотнъм, което също беше върхово постижение в рекордите за най-скъп защитник.

Днес "гражданите" официално обявиха сделката с Монако, след като левият бранител издържа медицинските тестове в САЩ, където отборът е на турне. Договорът му е за пет сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews