Гневът на Роналдо донесе 64 000 евро за лечение на дете

OFFNews Последна промяна на 02 април 2021 в 16:30 2683 0

Капитанската лента, която звездата на Португалия Кристиано Роналдо захвърли разгневен на терена на стадион "Мала Маракана" в Белград, бе продадена за 64 хиляди евро на благотворителен търг в сръбската столица.

Средствата ще отидат за лечението на шестмесечния Гаврило Джурджевич, който страда от гръбначна мускулна атрофия. Събраната сума обаче е крайно недостатъчна, тъй като за лечението на бебето са необходими около 2,5 милиона евро. Лентата е откупена от местната компания "Моцарт", като сумата е равна на 7,5 милиона динара.

Припомняме, че секунди преди края на световната квалификация между Сърбия и Португалия, завършила при резултат 2:2, след удар на Роналдо топката премина голлинията на домакините, преди да бъде избита от Стефан Митрович, а поради липсата на ВАР и технология на голлинията съдиите не зачетоха гола.

Ядосаният Роналдо бурно протестира решението на реферите, за което получи жълт картон, след което не дочака последния съдийски сигнал, захвърли капитанската лента и се прибра в тунела.

Местният пожарникар Джордже Вукичевич, който е бил на смяна на стадиона, прибрал лентата от земята и се свързал със сръбски спортен канал с идеята да бъде организиран благотворителен търг. След потвърждаване на автентичността на лентата било организирано онлайн наддаването, спечелено с 64 хиляди евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови