Кристиано Роналдо подновява договора си с Ювентус

OFFNews 04 февруари 2021 в 15:28 2623 0

Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус Кристиано Роналдо, ще подпише нов договор с клуба от Торино.

С тази новина на първа страница гръмна днешното издание на Tuttosport. През 2018 година именно торинското издание първо обяви, че португалският ас напуска Реал Мадрид, за да премине при "Старата госпожа".

Петкратният носител на Златната топка ще удължи споразумението си за още един сезон - до 2023 г. Финансови параметри не се съобщават, но най-вероятно заплатата на нападателя, който утре навършва 36 г., ще бъде увеличена. В момента той получава 31 млн. евро годишно.

Tuttosport добавя, че Кристиано се чувства отлично в Ювентус и проектът на треньора Андреа Пирло му допада изключително много. И през този сезон Роналдо е водещ голмайстор на отбора с 22 попадения и 4 асистенции в 23 мача във всички турнири.

"Кристиано не е само луксозен аксесоар за Юве и продължава да е плашещо решителен играч. Той се чувства част от отбора, иска да бъде негов пилот, точно както направи на финала на Евро 2016, когато беше в ролята на помощник за Португалия при победата над Франция.

След смяната си срещу Интер, застана на скамейката, даваше указания, пляскайки с ръце. CR7 е перфектен вице-Пирло", се пише още в материала на Tuttosport, цитиран от gol.bg.

За Ювентус Роналдо има общо 112 срещи, в които е отбелязал 87 гола и е направил 21 асистенции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови