Германия не допусна изненада срещу Унгария и се класира за 1/8-финалите на Евро 2024

Бундестимът се наложи с 2:0 над "маджарите"

Донислав Донев 19 юни 2024 в 20:52 1207 1

Немски национален отбор

Снимка Facebook: Germany Football Team

Играчите на Германия се радват след втория гол срещу Унгария

Германия победи Унгария с 2:0 в двубой от Група "А" на Европейското първенство. Двубоят се изигра на стадион "MHP Arena" в Щутгарт пред 54 000 зрители.

Звездата на Байерн Мюнхен - Джамал Мусиала откри резултата в 22-ата минута след асистенция на Илкай Гюндоган. В продължението на първото полувреме Роланд Шалай отбеляза за "маджарите", но попадението беше отменено поради засада. Крайното 2:0 фиксира Илкай Гюндоган в 67-ата минута след отличен пас на Максимилиан Мителщад.

Така Германия продължава в следващата фаза на Евро 2024. Бундестимът е с пълен актив от 6 точки от 2 мача. Унгария е с 2 загуби и почти без шанс за продължаване напред. В следващия кръг Бундестима се изправя срещу Швейцария, докато "маджарите" ще играят срещу Шотландия.

В първите секунди на срещата унгарците имаха добра възможност да изненадат неприятно домакините. Йошуа Кимих върна лошо топката към Мануел Нойер, но опитният вратар със сетни усилия успя да изчисти топката.

В 12-ата минута грешка на Вили Орбан сгреши и остави Кай Хавертц да мине зад гърба му, но шутът на нападателя на Арсенал бе спасен от Петер Гулачи. От последвалия корнер пък опасно воле на Роберт Андрих бе блокирано.

В 22-рата минута, когато Германия поведе в резултата. Илкай Гюндоган бе изведен в наказателното поле и се пребори с Вили Орбан за топката, като я върна към Джамал Мусиала, който му бе подал. Халфът на Байерн Мюнхен стреля и с рикошет в бранител и с помощта на горната топката влетя във вратата.

Четири минути след това Унгария можеше да изравни. Доминик Собослай изпълни пряк свободен удар, Нойер спаси, но кълбото стигна до Андрас Шефер, който не успя да прати топката в опразнената врата.

Последваха минути, в които отборът на Юлиан Нагелсман бе по-активен, но до сериозни опасности пред вратата на Гулачи не се стигна. Малко преди края на първото полувреме Джамал Мусиала можеше да отбележи втория си гол в мача. Ударът му обаче премина на сантиметри от лявата греда.

Във втората минута на добавеното време на първата част Роланд Салай прати топката във вратата, но попадението бе отменено заради засада. Така първото полувреме завърши без повече голове.

Втората част започна с проучвателен футбол и от двата тима. Германците не бързаха да търсят решаващия втори гол, а по-скоро с едно око следяха това, на което унгарците евентуално изглеждат способни, за да променят развоя на събитията.

Феновете на Германия заглъхнаха в 59-ата минута, когато остър пробив на Салай по левия фланг завърши с безупречно центриране към Варга. Джонатан Та остана под топката и всичко вече зависеше от насочването с глава на №19. Той обаче прати кълбото над горната греда.

В 67-ата минута Германия удвои аванса си. Джамал Мусиала подаде към Максимилиан Мителщет отляво. Крайният защитник напредна и със страхотен пас намери Илкай Гюндоган около точката за изпълнение на дузпа, а капитанът на Бундестима насочи неспасяемо за вратаря.

След второто попадение Германия намали оборотите, като най-опасен в атака беше Лирой Сане. Крилото опита няколко опасни удара, с който Петер Гулаши се справи. В 89-ата минута Йозуа Кимих изби удар от голлинията на Жолт Наги.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво говорят руснаците за F-16