Франц Бекенбауер покани Христо Бонев на гости

OFFNews 05 май 2017 в 15:25 4803 0

Легендата на Локомотив Пловдив и България Христо Бонев получи уникален жест от великия Франц Бекенбауер. Кайзера покани Зума да му гостува заедно със съпругата Eма, пише Марица.

Бекенбауер е имал среща в Австрия с вицепрезидентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов, който го е информирал за здравословните проблеми на Бонев. Кайзер Франц реагирал мигновено и помолил Касабов да набере номера на Зума.

"Обаждането на Франц много ме трогна. Ние имаме почти 40-годишно приятелство. Аз го ценя много и като футболист, и като треньор, но най-много като човек. За мен той е най-добрият защитник в света за всички времена. Ако ще да съберат качествата на всички най-големи бранители по света, няма да съберат толкова, колкото имаше Кайзера. Благодарен съм на съдбата, че съм играл срещу него.

Франц ми каза, че е имал същите проблеми като моите. Направили са му два байпаса. Това обаче по никакъв начин не влияе на самочувствието му. Той дори се пошегува: "Добре дошъл и в този наш отбор. Не е толкова страшно. Много сме бягали пред останалите и затова ни сполетя това", каза Бонев.

С Бекенбауер е свързано и едно от най-големите признания за Христо Бонев. В края на кариерата си Кайзера приема предложението на звездния Космос (Ню Йорк), където играят още Йохан Кройф и Йохан Неескенс.

По настояване на Франц треньорът на Космос Шваан прави умопомрачителната оферта за времето си от 1 милион долара на Зума. Политическата ситуация в България по това време обаче не позволява този трансфер да се осъществи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови