Феновете на Левски недоволни от БФС, ЦСКА и Спас Русев

OFFNews 28 февруари 2018 в 18:37 4001 0

Организираните фенове на Левски излязоха с позиция, с която изразиха възмущението си от промяната в календара на Първа лига и Купата на България, направена от БФС.

До разместването се стигна поради лошите метереологични условия, заради които междинният 23-и кръг на първенството беше отложен.

Феновете обявяват също, че не са недоволни и от собственика на клуба Спас Русев заради подкрепата му за Борислав Михайлов на изборите. В декларацията има място и за недоволство от ЦСКА преди предстоящия  полуфинал за Купата на България.

Публикуваме позицията на "сините" фенове без редакторска намеса:

Тръст "Синя България"

Национален клуб на привържениците на Левски

Като привърженици на футбола с разочарование и възмущение научихме за решенията на БФС от 27.02, с които бе прекроен целият календар на първенството и купата. Тези решения могат да бъдат квалифицирани единствено като целенасочена подигравка с привържениците на футбола или изключителна некомпетентност.

Няма никаква логична причина, поради която календарът да бъде прекроен, съгласно вчерашните решения. Обяснението на Спортно-техническата комисия към БФС е "да се спази феърплея и последователността на кръговете".

Лошото време е причина за отлагането на много мачове по света. То е обективна причина. Обективните причини не нарушават феърплея, а се отнасят към непредвидимите случайности. Непредвидима случайност е и жребият за първенството, който отрежда различни по сложност програми за отборите. Феърплеят е отговорност на самите отбори, за които се предполага, че излизат в честни битки на терена. Календарът на БФС показва наличието на твърде много свободни (включително резервни) дати, за изиграването на първенството.

По някакво нещастно стечение на обстоятелствата в БФС и Спортно-техническата комисия непреодолим е човешкият фактор, показан в целия блясък от "Господари на ефира".

Това, което БФС не спазва, е феърплеят към зрителите. Много от тях са направили своите планове, резервации и финансови транзакции, свързани с това да гледат мачовете от уикенда. Още по-скандално е това, че се премества полуфинал от турнира за Купата на България, поднасян ни в лъскава опаковка на заместител на някогашното "вечно дерби". За този мач стотици хора организираха своите отпуски и пътувания от различни точки на страната и света, включително презокеански.

И в тази връзка. Използваме случая да изкажем разочарованието си от мажоритарния собственик на Левски г-н Спас Русев, който не само подкрепи, но и издигна Борислав Михайлов за президент от името на вековния ни клуб".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков