Един от фаворитите - Франция открива кампанията си на Евро 2024 с двубой срещу Австрия

Донислав Донев 17 юни 2024 в 10:00 1300 0

Френски национален отбор

Снимка Facebook: Équipe de France de Football

"Петлите" отново са сред основните претенденти за трофея

Франция и Австрия се изправят един срещу друг в двубой от Група "D" на европейското първенство. Срещата на стадион "Меркур Шпил-Арена" в Дюселдорф започва в 22:00 часа.

"Петлите" достигнаха финал в три от последните четири големи турнира, в които участваха. Футоблистите на селекционера Дидие Дешан доказаха в последните години, че са сред най-силните в света.

Лошите спомени от загубения финал на Световното първенство преди две години от Аржентина едва ли са забравени, тъй като доста от играчите бяха част от отбора, който се провали. На Евро 2020 Франция отпадна на осминафиналите от Швейцария. Той водеше с 3:1 десет минути преди края, но редовното време завърши 3:3, а след това "кръстоносците" бяха по-точни при дузпите.

Австрия се класира за това Европейско първенство като втори в своята квалификационна група, но с огромна преднина пред преследвачите. Тимът спечели по шест точки от Естония, Азербайджан и Швеция, като не успя да победи единствено лидера Белгия.

Австрийците наскоро записаха победа с внушителното 6:1 над Турция и е вероятно да създадат проблеми за всеки отбор, срещу който ще се изправят на турнира.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов