Дунав благодари на Градев за Европа

OFFNews 26 юни 2017 в 16:20 2311 2

От евроучастника ни Дунав официално благодариха на известния специалист по спортно право Георги Градев за съдействието за участие в Лига Европа.

Това стана ясно по време на пресконференция, на която присъстваха изпълнителният директор Ивайло Петков, треньорът Веселин Великов, капитанът Диян Димов, голмайсторът Мирослав Будинов и един от основните футболисти на „драконите“ Самир Аясс.

Изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков внесе повече яснота за организацията около срещата с Иртиш Павлодар, както и предшествалите я кореспонденции с УЕФА, довели до решението Дунав да участва в турнира за Лига Европа.

"Доста неща видяхме и чухме напоследък. Затова държим да внесем яснота, относно участието ни в турнира за Лига Европа. След като се класирахме на четвъртото място в крайното класиране на Първа лига, на 15 юни получихме мейл от УЕФА с акаунт за картотекиране на футболисти за участие в турнира за Лига Европа.

Имаше и съответно запитване, дали имаме готовност да участваме в надпреварата. На 19 юни продължихме да работим по този начин, картотекирахме футболистите и изпратихме писмо, че сме съгласни и имаме готовност да участваме в първия предварителен кръг, при положение че бъдем поканени от УЕФА. Бяхме включени в жребия за първия предварителен кръг и бяхме изтеглени да играем с Иртиш Павлодар.

На 23 юни при нас дойде писмо с покана за участие в дело на ЦСКА срещу УЕФА. Ние отказахме. Днес /26 юни/ има дело в КАС на ЦСКА срещу УЕФА, по което Дунав е страна. До края на деня трябва да излезе официално решение на КАС.

Искам да изразя благодарност от името на клуба на Георги Градев и неговата адвокатска кантора „СИЛА“ за съдействието, което ни оказва по казуса. Държа да подчертая още, че писмото, което излезе по медиите, не е това, което официално сме изпратили до УЕФА. Ние сме свършили каквото трябва, за да защитим интересите на ФК Дунав, без да намесваме и коментираме друг клуб или БФС. Сега чакаме официално решение по този въпрос и се готвим за мачовете ни с Иртиш“, заяви Петков.

Той добави, че всичко това е наложило промени в програмата на подготовката на „драконите“. Все пак е създадена необходимата организация, въпреки че тази дестинация не е от най-лесните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

2

bls

26.06 2017 в 17:18

И още нещо - стана ми любопитно и проверих, но в момента в България няма вписан адвокат Георги Градев

12021

1

bls

26.06 2017 в 17:14

адвокатска кантора „СИЛА“ - това не може да е вярно. Не може да има адвокатска кантора с име "Сила" защото не е разрешено от закона за адвокатурата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!