Трима футболисти оцелели от самолетната катастрофа в Колумбия (обновена)

OFFNews 29 ноември 2016 в 10:40 21877 2

Има оцелели от самолетната катастрофа край Меделин, Колумбия, съобщи AFP. Те са шестима, трима от които са футболисти от бразилския отбор Чапекоензе, а двама - членове на екипажа. Оживял е и един от журналистите на борда на самолета.

Останалите 76 души, включително бившия футболист на ЦСКА и шампион на България от 2008 година Филипе Машадо, са загинали.

Първоначално полицията съобщи за шестима са оцелели, един от което е починал в болница. По-късно ръководството на гражданската авиация на Колумбия съобщи за шестима живи. Спасителната операция в планинската местност, където е паднал самолетът, бе силно затруднена от проливния дъжд. При нея бяха открити и 76 тела.

Спасените са в болница. Футболистите са 27-годишният Алън Русел, 31-годишният Маркос Падила и Джаксън Фолман. Оцелял е и психотерапевтът на отбора Рафаел Гобато.

Рафаел Гобато

Оцелелите членове на екипажа са Симена Суарес и Ървин Тумири. Журналистът е Рафаел Хенсел.

Докато световните агенции и телевизиите излъчваха извънредни новини за трагедията, а Бразилската футболна конфедерация изпрати послание за молитва, трима футболисти, които не са се качили на самолета, бяха заснети в състояние на шок в съблекалня на стадиона.

На борда на самолета, превозващ и футболистите от бразилския отбор Чапекоензе, е имало общо 81 души - 72 пътници и 9 души екипаж. Самолетът, извършвал чартърен полет, е превозвал и журналисти, и мениджъри на отбора, който трябваше на играе на финалите на Купата на Южна Америка в град Меделин в сряда. Мачът беше отменен.

"Това не беше просто група хора, които се уважаваха взаимно заради професионализма си. Това беше семейство, група приятели", сподели директорът на тима Плино Давид де Нес Флихо. Той трябвало да се качи на същия  самолет, но в последния момент променил плана си. 

"Всички се забавляваха толкова много, дори след загуба... Имаше страхотна атмосфера, много радост. Вчера сутринта, когато ги изпращах, казаха, че отиват да сбъднат мечтата ни. Всички споделяхме тази мечта. И в ранните сутрешни часове днес тази мечта си отиде." 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!