Оцелял от самолетната катастрофа в Колумбия проговори

OFFNEWS 30 ноември 2016 в 13:24 31382 0

Авиотехникът Ервин Тумири, който е един от оцелелите в самолетната катастрофа в Колумбия, при която загина целият отбор на Чапекоензе, разказа как е успял да спаси живота си.

Тумири е един от едва шестимата оцелели от намиращите се на борда на самолета при падането му 77 души - 9 екипаж и 68 пътници.

"Просто спазих инструкциите при аварийни ситуации, които са известни на всички. Седнах на мястото си, поставих куфар между краката и заех позата на ембрион", споделя мъжът пред телевизия Caracol.

Eдинствената оцеляла жена в злополучния полет - стюардесата Химена Суарес, също разказа интересни неща. Според нейните думи самолетът е свършил горивото, след което е последвало рязко снижаване и ударът в земята. Точно това е една от дилемите пред разследващите - дали аеропланът е останал без керосин, или пилотът нарочно го е източил, за да предотврати евентуална експлозия при разбиването.

Пред колумбийския вестник авиационни специалисти обяснили, че използваният от отбора самолет може да лети най-много 2965 км, а в същото време разстоянието от летището в Боливия до това в Меделин е било 2960 км.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови