Боби Михайлов ще въвежда унгарски опит във футбола ни

OFFNews 07 декември 2021 в 16:34 1894 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви днес в профила си във фейсбук, че адаптира унгарска система за стимулиране на малките клубове. Михайлов разказва, че е взел пример от колегата си в Унгария Шандор Чани, за да стимулира най-малките клубове, които произвеждат играчи.

"Категоричен съм, че подкрепата и стимулът винаги са по-ефективни от рестриктивните правила и ограничения - а това важи в особена степен за производството и налагането на родни таланти във футбола ни", пише Михайлов.

"Както заявих пред делегатите на конгреса на 12 октомври, Българският футболен съюз вече активно работи по изграждане и въвеждане на програма за стимулиране на клубовете за развитие на собствени кадри чрез система за продуктивност, в която всеки клуб, участвал във формирането на даден перспективен играч, получава финансови отчисления за всяка минута, която той записва в професионалния футбол.

По този начин дори най-малката школа би могла да получава сериозни суми всяка година, стига да полага активни усилия за развитието на състезателите си.

За разработването на системата адаптирахме добрия пример и експертизата на Унгарската футболна федерация, ръководена от моя близък приятел и колега от Изпълнителния комитет на УЕФА Шандор Чани.

Искрено вярвам, че подобни проекти и активности, които Българският футболен съюз ще реализира в новия си четиригодишен мандат, не просто ще помогнат финансово на малките клубове, които са в сърцевината на футбола ни, но и ще доведат до реален ефект в развитието на младите и талантливи български играчи на професионално ниво".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови