Боби Михайлов обяви, че ще обменяме кадри и футболен опит с Аржентина

OFFNews 14 декември 2021 в 16:57 1372 0

България получи покана от Аржентинската футболна асоциация (АФА) за провеждане на съвместни инициативи и обмен на кадри и опит, обяви президентът на БФС Борислав Михайлов на личния си профил във Фейсбук. Той добави, че в момента двете страни подготвят Меморандум за сътрудничество.

"За мен е изключителна гордост да обявя, че Българският футболен съюз получи покана от Аржентинската футболна асоциация (АФА) за съвместни инициативи и различни програми за развитие на футбола на всички нива.

Двустранният проект ще включва както обмен на кадри с цел повишаване на експертизата на треньори, рефери и специалисти, така и организация на юношески тренировъчни кампове в двете страни. Отделно от това планираме семинари с цел споделяне на опит в организацията на първенства, турнири и методологии в спортната медицина, спортната наука и маркетинга.

Това е поредно признание за работата на БФС от наши международни партньори и безценна възможност както за федерацията ни, така и за членовете на нашето футболно семейство да черпят опит от родината на Диего Марадона, Лео Меси и Марио Кемпес.

В момента подготвяме Меморандум за сътрудничество, за да потвърдим и формално общите ни цели", пише Михайлов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)