Бивш шеф на "Синя България": Левски е вечен и няма как да умре

OFFNews 20 януари 2020 в 14:24 1326 0

Бившият председател на тръст "Синя България", който държи 10 процента от акциите в Левски, Васил Колев взе отношение по събитията на "Герена" в последните дни. Колев присъства на срещата със собственика Васил Божков, но не разкрива подробности от разговора. В публикация във Фейсбук той обаче декларира, че левскарската общност е единна и изразява увереност, че Левски е "вечен и няма как да умре".

"Ако някой е имал интерес да създаде какафония и хаос около Левски и най-вече в левскарската общност - получи му се. Това по повод срещата днес.

Аз лично няма да коментирам, нито ще споделям информация, реплики, впечатления поне в следващите няколко дни. Причините са две.

Първата е, че собственикът даде някаква информация и тя бе чута от присъствалите. Не е работа на феновете според мен да бъдат пощенски кутии. Ако собственикът има да казва нещо на всички левскари - има начини.

Второто е, че присъствалите очевидно трябва да асимилират информацията и да вземат някакви решения или да кажат нещо. Тук важни са организациите. Те са стълбовете на левскарството. Организациите трябва спокойно и в какъвто кръг преценят (и най-вече независимо и без да бъдат подлагани на натиск от останалите левскари) да обработят тази информация. Мисля, че няма да подведат левскарите. Тук говоря за четири големи/влиятелни организации - Тръст "Синя България", НКП, "Сини Сърца" и "Ултрас Левски". Мисля, че множеството фенклубове имат начините и каналите чрез тези организации мнението им да бъде чуто.

Заради това лично аз не бих искал да изказвам мнение, което да се включва в общата какафония, защото всяко мнение може да тласка нещо в дадена посока или да прави внушения, а е в крайна сметка само едно мнение.
Има време за коментари и анализи.

Също така смятам, че какафонията е насочена индивидуално и поотделно към единичните фенове, които обаче са виртуална маса и се цели някакъв ефект. Те обаче поотделно не могат да повлияят на нищо, защото няма как да се организират в каквото и да е, няма лидери, а нямат и желание да имат. Те могат само да усилват какафонията. Заради това са важни организациите.

По същество обаче ще спомена две неща. Видях по сайтовете извадка от разговора днес. Твърдя (а и всички присъствали биха го потвърдили), че в тази извадка има неща събрани от различни изречения и контекст и не отразяват точно и обективно казаното. Но разбирам и медиите - трябва им съдържание.

Второто е за единството на общността. Да ви кажа това е нещото, за което съм оптимист. Няма какво да се бае на единството. Когато Левски има нужда, ще го има от самосебе си. Това се видя и днес. И ще опровергая напълно интригантите, които разпространяват днес лъжи за някакъв конфликт и разправии между ултрас групите на срещата.

Няма такова нещо. Точно обратното според мен.
Завършвам с най-важното.

Левски е вечен и няма как да умре. Ако някой твърди обратното, то значи има користни цели, които нямат нищо общо с Левски", пише Васил Колев. От "Синя България" обещават да излязат с официална позиция в най-кратки срокове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови