БФС наказа грешниците от "Тича" и "Герена"

OFFNews 29 август 2017 в 15:15 1846 1

Съдийската комисия към Българския футболен съюз извади от ранглистата на асистент съдиите в Първа професионална лига Николай Тодоров Христов заради "незадоволително представяне и допуснати груби явни важни грешки, които влияят пряко върху крайния резултат на футболната среща от седмия кръг между Черно море и Септември София".

Припомняме, че при резултат 1:2 на стадион "Тича" бургазлията отмени два чисти гола на "моряците" заради несъществуващи засади.

Сериозни последствия има и за сина на бившия асистент арбитър и доскорошен шеф на съдиите Никола Джугански - Петър, който бе втори помощник на "Герена" при победата на Левски с 4:0 над Славия.

Заради "допусната явна важна грешка, влияеща на крайния резултат", Съдийската комисия спря правата на Джугански за неопределен период от време.

Ето и пълното становище на СК към БФС по случая:

Днес, 29.08.2017 г., на свое извънредно заседание СК на БФС направи анализ на изминалия 7-ми кръг от Първа професионална лига, както и на жалбата от съдийско естество на Сокол (Марково) за срещата от 1-ви кръг на U17 между отборите на Сокол Марково и Пирин (Благоевград) и взе следните решения:

1. За незадоволително представяне и допуснати груби явни важни грешки, които влияят пряко върху крайния резултат от футболната среща от 7-ми кръг между отборите на Черно море и Септември (София) и са неприемливи за нивото на асистент съдия от професионалния футбол, повтарящи се и в предни негови съдийски решения и съгласно чл. 51, т. 5 от Правилника на футболното съдийство в България, изважда от ранглистата на асистент съдии в Първа лига Николай Тодоров Христов - асистент съдия на горепосочената футболна среща.

2. За допусната явна важна грешка, влияеща на крайния резултат, спира съдийските права за неопределен период от време на Петър Николов Джугански – асистент съдия на срещата от 7-ми кръг от Първа лига между отборите на Левски и Славия.

3. След като разгледа жалбата на Сокол (Марково) и изгледа предоставения видеоматериал, спира съдийските права за неопределен период от време на Николай Георгиев Стоянов – главен съдия на срещата от 1-ви кръг от U17 между отборите на Сокол (Марково) и Пирин (Благоевград) за неопределен период от време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11962

1

Мюнхен

29.08 2017 в 17:27

И какво от това? Два от головете на Левски срещу Славия бяха нередовни.Отборът на народната милиция е отново в правилната коалиция.