Черно море пресъхна в дебюта на Жадното

OFFNews 27 август 2017 в 20:45 1624 0

Снимка Спортал

Септември София изненадващо победи с 4:1 Черно море в мач от 7-ия кръг на Първа професионална лига, игран на стадион "Тича" във Варна. Триумфът донесе мечтан дебют за новия треньор на столичани Николай Митов.

Гостите поведоха в резултата още в 6-ата минута, когато иначе стабилният от началото на сезона Емил Михайлов допусна ужасяваща грешка.

Домакините бяха близо до изравняване в 40-ата минута. След поредното центриране отдясно, Кузма свали чудесно с гърди към Цветков, който стреля от воле, но право в ръцете на вратаря Янко Георгиев.

Малко след подновяването на играта - в 55-ата минута, голмайсторът на Септември Мартин Тошев бе изведен зад защитата на Морето и на метър-два пред наказателното поле бе съборен с ръка от Илиас Хасани.

Централният защитник на "моряците" моментално бе пратен под душовете от Валентин Железов, а с изпълнението на пряк свободния удар се нагърби Борис Галчев. Техничарят за пореден път доказа огромната си класа, като с ювелирно изпълнение с десния крак прати топката неспасяемо в мрежата на Емил Михайлов. 

В 65-ата минута Георги Илиев се възползва от грешка в защитата и вкара с удар по земя. Капитанът отне технично топката след поредица от рикошети пред вратата.

В средата на полувремето дойдоха и най-дискусионните положения в срещата. В 72-ата минута Мартин Костадинов получи топката отляво и центрира в наказателното поле, където от точката за изпълнение на дузпа Георги Божилов я засече и прати във вратата на Георгиев. Попадението обаче бе отменено заради засада на младия защитник на "моряците".

Секунди по-късно голмайсторът Илиев изведе майсторски зад защитата на септемврийци Николай Минков, който с техничен удар се разписа, но и неговото попадение бе отменено заради засада.

Това напълно обезкуражи домакините, които в 81-ата минута капитулираха. Крис Гади проби отдясно и от аутлинията върна към Мартин Тошев, който с техничен удар за трети път прониза Емил Михайлов.

Представилият се отлично в тази среща Гади напълно закономерно ознаменува добрата си игра с гол в добавеното от главния съдия време.

В класирането Черно море е на 3-то място с 14 точки, докато Септември се изкачи на 8-ма позиция с 6 пункта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови