Ексклузивно Еврокомисията: Не сте готови за еврозоната

Белгия се издъни жестоко срещу Словакия насред Франкфурт след два отменени гола

Единственото попадение в мача бе дело на Иван Шранц, който успя да се разпише още в седмата минута

Донислав Донев 17 юни 2024 в 20:58 2505 1

Словакия

Снимка Facebook: UEFA EURO 2024

Словаците се радват след гола на Иван Шранц

Белгия допусна изненадваща загуба от Словакия с 0:1 в двубой от Група "Е" на Европейското първенство. Срещата се изигра на стадион "Дойче Банк Парк" във Франкфурт.

Единственото попадение в мача бе дело на Иван Шранц, който успя да се разпише още в седмата минута. "Червените дяволи" доминираха през по-голямата част от срещата, а Ромелу Лукаку бе сред главните герои на терена. Нападателят се отличи с няколко изключително сериозни пропуска, а два негови гола през втората част бяха отменени.

Така лидери в Група "Е" с по 3 точки са Словакия и Румъния, докато фаворитите Белгия и Украйна са с 0. В следващите си мачове Белгия ще се изправи срещу Румъния, която по-рано днес победи Украйна, а футболистите на селекционера Франческо Калцона ще играят срещу украинците.

Двубоят започна с голям шанс за Белгия още в третата минута. Жереми Доку проби на скорост по десния фланг, като преодоля двама играчи на Словакия, влезе в наказателното поле и потърси капитана Кевин Де Бройне на точката за дузпа. Звездата на Манчестър Сити отклони за Ромелу Лукаку, който овладя на гърди и стреля с десния крак от няколко метра, но вратарят Мартин Дубравка беше скъсил дистанцията и го блокира отлично, предотвратявайки сигурен гол.

Малко след това Словакия поведе. Доку допусна сериозна грешка в близост до наказателното поле. Топката стигна до Юрай Куцка и той стреля. Неговият удар бе спасен от Коен Кастелс, но кълбото отиде в Иван Шранц, който с изстрел от въздуха прати топката между краката на вратаря на Белгия.

В 20-ата минута защитата на Словакия сбърка много сериозно, след като Дубравка не се справи с една топка и я подаде на Тросар, но изстрелът без забавяне на крилото на Арсенал премина над напречната греда.

В следващите минути сякаш темпото на случващото се на терена поспадна. В 35-ата Амаду Онана стреля точно с глава след корнер. Най-добрата ситуация се откри пред Лукаш Хараслин, който получи отлично центриране отдясно и отправи удар, но Кун Кастеелс се намеси много добре. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част атаките на белгийците продължиха. В 51-ата минута Денис Вавро отправи удар от далечно разстояние. Изстрелът обаче премина покрай десния страничен стълб на вратата.

Четири минути по-късно Лукаку отново стреля, но Дубравка изби в корнер. От последвалия ъглов удар се стигна до гол. Таранът най-накрая прати топката в мрежата, след като Амаду Онана свали с глава. Попадението бе отменено след намесата на ВАР заради засада.

В 62-ата минута "червените дяволи" останаха на милиметри от изравняването. Доку надбяга Петер Пекарик по левия фланг, влезе в наказателното поле и центрира ниско. Дубравка не успя да избие по най-добрия начин и топката попадна на пътя на влезлия от пейката Йоан Бакайко, който шутира от около пет-шест метра, но точно пред голлинията Давид Ханцко изби и спаси отбора си.

Неуморните атаки на белгийците продължиха и така се стигна до 86-ата минута, когато Лукаку за втори път прати топката във вратата, но и този гол беше отменен. Люис Опенда направи страхотен пробив по лявото крило, за да сервира прекрасно подаване към Лукаку, но след намесата на ВАР се оказа, че Опенда е поел топката с ръка и попадението беше отменено.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    11962

    1

    Мюнхен

    18.06 2024 в 10:33

    Турският съдия "закла" белгийците. През цялото време свиреше в полза на словаците, на всичмко отгоре отмени два чисти гола на белгийците, особено втория. Словаците лежаха на терена и бавеха топката общо 20 минути, направиха четири смени, а съдията даде само 7 минути продължение. Дали е случайност?
     
    X

    Историите на Иво Иванов