Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Байерн излиза за честта си срещу Атлетико

OFFNEWS 06 декември 2016 в 15:24 1719 0

Байерн Мюнхен приема Атлетико Мадрид в последния си мач от група D в Шампионската лига.

Класирането в групата е ясно - "дюшекчиите" са недостижими за Байерн на първото място, а втората позиция на баварците също не е застрашена от ПСВ или Ростов.

Така мачът се превръща в двубой на честта за Байерн, който ще се опита да вземе победата и да влезе с добро настроение в плейофите напролет. В предишния кръг Байерн се поизложи в Ростов, като завърши 2:3 в Русия. В лагера на баварците имат да си връщат на Атлетико за миналогодишния полуфинал в Шампионската лига, когато испанците ги спряха.

Треньорът Карло Анчелоти обаче не е млад специалист и си дава сметка, че от емоции в дълги турнири няма смисъл и затова няма да поставя като цел задължителна победа на "Алианц Арена". Нещо повече - той е готов да пусне част от резервите на терена и да запази титулярите за битките в Бундеслигата, където хегемонията на баварците е сериозно разклатена от РБ Лайпциг.

В същото време испанците идват със самочувствието на единствения отбор с пълен актив от груповата фаза и ще се опитат отново да огорчат германския си опонент.

Топстрелецът на тима Фернандо Торес е готов и ще играе, но най-вероятно ще започне като резерва. Треньорът Диего Симеоне ще заложи в титулярния състав на френската нападателна двойка Кевин Гамейро - Антоан Гризман.

Следи мача на живо тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews