Любо Ганев даде начало на спортен празник

OFFNews Последна промяна на 13 май 2017 в 16:43 2011 0

Волейболната легенда Любо Ганев даде началото на спортния празник „Световен ден на предизвикателството” 2017 в София. Близо 10 000 човека взеха участие на Княжеската градина, а организатор на проявата бе Българската асоциация „Спорт за всички” (БАСВ) .

Събитието е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички” (ТАФИСА) и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти . Посветено е на деня на българския спорт – 17 май. Успоредно със спортния празник в София подобни форуми имаше през днешния ден в Плевен, Кюстендил, Велинград и Дупница.

Стотици деца от детски градини, училища, университети , както и от клуб „Здраве и активно дълголетие”,р-н Изгрев взеха участие в инициативата, като с часове можеха да тренират и поиграят различни спортове. Специалисти по зумба, аеробика, карате, таекуондо, канго джъмпс, баскетбол ,футбол и лека атлетика показваха особеностите и изпълненията в различните дисциплини.

Десетки софиянци и гости се включиха, като за всеки от желаещите Българската асоциация „ Спорт за всички” подари по една фланелка. След края на празника на трибуната чрез томбола бяха изтеглени над 100 награди, които включваха шапки, тениски, спортни артикули и пособия за участващите. Голямата награда професионално колело спечели Антони Дамянов на 30 години от Перник, който малко преди да бъде изтеглен е споделил на своите приятели, че има нужда от нов велосипед и късмета го споходи от първия път.

Силно развълнуван Дамянов благодари на организаторите за байка и обеща още по-често да тренира и участва в подобни инициативи. Наградите бяха осигурени от БАСВ и Асикс.

До края на днешния ден ще бъде и детското предизвикателство в зала «София», отново организирано от БАСВ заедно с ФК «Олимпия» . Празникът беше част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация „Спорт за всички” , а следващото „Предизвикателство 2017” ще бъде на 17 май в Добрич и Враца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови