Мария Гроздева спира със спорта след Токио 2020

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2021 в 09:55 975 0

Снимка Getty Images

Легендата на българската спортна стрелба Мария Гроздева съобщи, че прекратява състезателната си кариера след края на Олимпийските игри в Токио.

49-годишната Гроздева заяви в интервю за БТА и "24 часа", че последният й старт ще бъде на 25 метра малокалибрен пистолет на 30 юли в японската столица.

"Това ще бъде последния ми олимпийски и всякакъв старт. На 30-и затварям куфара и няма да го отворя повече. Казвам довиждане на спорта, на стрелбата", каза Гроздева, която е председател на Българския стрелкови съюз.

Тя има две олимпийски титли на 25 метра пистолет от Сидни 2000 и Атина 2004 и общо пет олимпийски медала.

Гроздева днес записа рекордно за български спортист седмо участие на Олимпийски игри, но не успя да влезе във финала на 10 метра пистолет, след като се класира 43-а в квалификациите. Сребро в дисциплината спечели Антоанета Костадинова.

"Тренировки подготовка, всичко, пробни уникално, чувствах се много добре до момента, в който не казаха: "Старт". Може би голямо желание, подгоних резултат и аз не знам какво, въпреки че в моята глава е друго. Но то едно мислиш, друго се случва.

Дано да не ми е такова състоянието на малокалибрения пистолет и там да се получат нещата. Обикновно става така, че когато в едната дисциплна не се получи, в другата нещата се случват", коментира двукратната олимпийска шампионка в дисциплината от Сидни 2000 и Атина 2004.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови