Журналистка от СКАТ даде „Атака“ на прокуратурата

11 юни 2013 в 17:15 6309 15

Разправията в парламента. Снимка: СКАТ
Разправията в парламента. Снимка: СКАТ

Журналистката от телевизия СКАТ Мария Цветкова подаде жалби до Софийската районна прокуратура и до началника на Първо РПУ – София заради „агресивното и заплашително поведение“ на депутати от „Атака“ срещу нея в кулоарите на Народното събрание.

Жалбите са заради инцидента от 7 юни, когато депутатите Димитър Димов, Иван Димитров, Илиан Тодоров, Калина Балабанова, Миглена Александрова, Николай Александров, Кристиян Димитров, Адриан Асенов и Деница Гаджева я наобиколиха и я принуждаваха да се извини за изказване на шефа на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

Репликата на Симеонов, разгневила националистическата формация, е: “Лумпени гласуваха за „Атака”.

Мария Цветкова поиска повдигане на обвинения срещу депутатите заради „оказания върху нея физически и психически натиск“, съобщават от медията.

Подадох жалбите, защото мисля, че е редно поведението им да бъде порицано от висши институции и най-накрая да бъде сложен край на това чувство за недосегаемост и безнаказаност, които демонстрират напоследък тези самозабравили се депутати от „Атака“, заяви журналистката.

Почувствах се притисната и заплашена и съм на мнение, че психическият тормоз, който ми беше оказан от страна на групата народни представители, е достатъчен повод за да сезирам Софийската районна прокуратура и МВР. Смятам, че с хулиганската си постъпка тези народни представители урониха престижа и на Народното събрание и поведението им не бива да остава ненаказано, каза още Цветкова.

Жалбите ще бъдат разгледани в едномесечен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!