Жельо Желев: Решението за България е широка коалиция

Елица Мартинова 30 септември 2013 в 10:29 4659 13

Жельо Желев, Снимка: БГНЕС, Архив
Жельо Желев, Снимка: БГНЕС, Архив

Все повече стигам до извода, че една широка коалиция може да реши проблема безболезнено и продуктивно.

Това заяви пред News 7 първият демократично избран президент на страната Жельо Желев в коментар по политическата обстановка в страната.

По думите на Желев кризата в България се е задълбочила и от икономическа и финансова се е превърнала в политическа и морална.

„За да се излезе от тази ситуация, трябва да й се намери решението, което всички търсят, или поне викат, че търсят, но не могат да намерят. Трябва да се тръгне към една широка коалиция. В такива свръхкризисни времена, в каквито се намира нашето общество от години наред“, коментира Жельо Желев.

Експрезидентът е изтъкна като проблем факта, че в страната се предлагат множество решения от странични страни. Според него обаче този начин няма да донесе нищо добро за България. По думите му за справяне с кризата са необходими компромиси от всички страни.

„Появяват се и смислени предложения. Но като цяло няма нещо свързано и логично. И затуй и на практика нещата не мръдват напред“, коментира Желев.

Той бе категоричен, че са необходими промени в изборното законодателство. По думите му, ако следващите избори, независимо кога са те, бъдат проведени по правилата в настоящия Изборен кодекс, те ще възпроизведат същия парламентарен модел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews