Зелената зона захапва още улици в София

Нели Чолашка 05 декември 2012 в 16:58 4598 3

Новата синя зона. Снимка: Сергей Антонов
Новата синя зона. Снимка: Сергей Антонов

Зелената зона за платено паркиране в София ще бъде увеличена с още няколко улици от 13 декември, съобщи Центърът за градска мобилност на сайта си.

Става въпрос за карето в близост до Централна гара и авотогарата - бул. "Сливница", ул. "Опълченска", бул. "Кн. М. Луиза", ул. "Белоградчик", ул. "Веслец", ул. "Клокотница", ул. "Будапеща", ул. "Козлодуй", ул. "К. Стоилов".

От ЦГМ не уточняват дали платеното паркиране по тези улици се въвежда временно заради Коледните и Новогодишните празници, когато движението в този район е много натоварени или за постоянно.

Оттам уточняват само, че от 17 декември центърът ще започне да проверява дали паркиралите в този район коли си плащат. 

Тези улици са в границите на Зелената зона, гласувана от общинския съвет, но досега ЦГМ не е имал проектна готовност да ги направи платена зона за паркиране, уточни за OFFNews шефът на общинската транспортна комисия Радослав Тошев. Това означава, че те за постоянно ще останат в Зелената зона.

От септември тази година Столичната община въведе нов ред в платеното паркиране, като раздели центъра на града на Синя и Зелена зона. В Синята зона - идеалният център, се плащат по 2 лв. за час престой, а в Зелената - 1 лв. на  час.

Живеещите в центъра пък трябваше да си купят винетни стикери, за да паркират безплатно пред дома си.

Хора с апартаменти в центъра на София заведоха дело срещу общината заради новите правила. Първото гледане на делото от Административния съд на София беше в началото на октомври, но беше отложено за 7 декември заради факта, че се явиха нови жалбоподатели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!