"Зелена вълна" на изходите на София по празниците

Борислава Бибиновска 29 април 2013 в 13:16 1395 0

"Зелена вълна" ще улеснява движението за празниците. Снимка: Уикипедия

"Зелени вълни" на светофарите на изходите на София ще регулират трафика и ще улеснят пътуването за празничните дни, съобщиха от МВР.

Началникът на КАТ-София комисар Богдан Милчев уточни, че още от петък трафикът значително се е засилил.

За да се улесни движението по "Ботевградско шосе", което е в ремонт, по празниците ще бъдат осигурени 2 ленти за движение.

"Зелени вълни" ще има по направления: Орлов мост – бул. "Цариградско шосе" – магистрала „Тракия”; Руски паметник – бул. "Цар Борис"– Пернишко шосе; Люлин; бул. "Сливница" до изхода на Околовръстно шосе. На бул. "Ломско шосе" също ще има засилени мерки и при необходимост пътните полицаи ще изключат светофарите и ще регулират движението.

Засилени проверки по пътищата за празниците пък ще има през цялото време. Ще се правят проверки за шофиране в нетрезво състояние и за употреба на наркотици. От началото на годината са хванати 9 водачи след употреба на наркотични вещества и 300 - след употреба на алкохол.

Заради предстоящите празничните дни от "Пожарна безопасност и защита на населението" пък са направили проверка на храмове и заведения. Проверени са 1465 обекта до края на миналата седмица. 

Проверките обхващат създадената организация за пожарна безопасност, осигуряване на условията за успешна евакуация и пожарогасене, изправността на електрическите и отоплителни инсталации и съоръжения, наличието и изправността на уредите и съоръженията за първоначално пожарогасене.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови