"Зелена вълна" на изходите на София

Вероника Шербанова 12 април 2012 в 09:36 1109 0

Около 80 полицаи осигуряват
Около 80 полицаи осигуряват "зелена вълна" в София. Снимка: БГНЕС

Засилен трафик се очаква днес заради предстоящите Великденски празници. В София от 13 часа 80 пътни полицаи ще осигурят „зелена вълна“ на всички основните изходи от града.

Това трябва да осигури по-лесното пътуване към провинцията и връщането в понеделник. При големи задръствания колите ще бъдат пускани през час.

В същото време КАТ започва и масови проверки за шофиране без книжка след употреба на алкохол. Засилено присъствие на униформени ще има на кръстовищата и изходните артериите на градовете.

Засилен трафик се очаква по пътя за Кулата, на „Дунав мост“ и в района на Стара Загора и Бургас.

От 16 часа днес до края на празниците спира движението на тежкотоварни автомобили по първокласните пътища и по основни второкласни отсечки.

Предстоят и проверки на автогарите, жп гарите и летищата. Инспектори на „Автомобилна администрация“ ще следят техническото състояние на превозните средства и за нерегламентиран превоз на пътници.

По десет униформени ще дежурят във всеки храм заради струпването на народ в тях. Полицията вече е направила проверка на над 1300 църкви и параклиси за безопасна евакуация и пребиваване на вярващите. Установените нарушения не са тежки, най-често са свързани с противопожарната безопасност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки