Запалиха автомобила на митничар при акция за нелегални цигари

Мадлен Шишманова 27 август 2012 в 17:40 1539 0

Изгорял автомобил. Снимка: БГНЕС/архив
Изгорял автомобил. Снимка: БГНЕС/архив

Запален е автомобилът на митничар по време на акция срещу разпространяване на нелегални цигари, съобщиха от Агенция „Митници”.

Това се е случило вчера - 26 август, следобед в софийския квартал Банишора пред обект, използван за депо за контрабандни цигари.

Митничарите започнали акцията, заради информация, че складът трябва да бъде „зареден” с цигари без бандерол. Автомобилите на митниците вече били познати на контрабандистите и затова един от митничарите бил с личния си автомобил, обясниха от Агенция "Митници".

Час след началото на акцията автомобилът му, марка Opel, е бил подпален. Колата е изгоряла напълно.

По сведения на Агенция "Митници" хората, които са били проверявани принадлежат към т. нар. Омурташка група, контролираща нелегалното разпространение на цигари на Женския пазар в София.

Складът е известен на митничарите от повече от три години година и половина. В този период са образувани няколко досъдебни производства. 

Образувано е досъдебно производство. Собствениците на имота многократно са предупреждавани, че там системно се съхраняват акцизни стоки, които са обект на престъпление.

През последните месеци служители на новия отдел към Агенция "Митници" - Митническо разузнаване и разследване, са получавали многобройни и ескалиращи заплахи за саморазправа по време на специализирани акции срещу нелегалното разпространение на цигари в София, а началникът на отдела беше нападнат на Женския пазар.

Въпреки това проверките на Женския пазар продължават. При спецакцията на пазара беше разкрито депо с над 2000 къса цигари без бандерол, в което са открити пистолет и белезници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови